Hírek

Sportoktatók és edzők diplomaosztója

2011. október 26., 23:04

Diplomaosztó ünnepséget rendeztek ma délután a Megyeháza dísztermében. A 2010/2011-es tanfolyamon végzett sportoktatók, edzők vehették át képzettségüket igazoló oklevelüket.

Sportoktatók és edzők diplomaosztója

Négy sportoktató, valamint 24 edző vehette át frissen megszerzett  diplomáját ma a Megyeházán. A Vas Megyei Sportigazgatóság által szervezett tanfolyamon a legtöbben a lovassport iránt érdeklődtek, összesen heten végeztek ezen a szakon.

Antalovits Rita edző, lovassport
A tanfolyam nehéz volt,  mivel nagyon komoly elvárások voltak. Kevés szaktudással rendelkeztem, viszont nagy lószeretettel. És ez volt az, ami segített abban, hogy végig tudtuk csinálni. A gyakorlatot és az elméletet is mind el tudtuk végezni.

A tanfolyamon  többnyire fiatalok, huszonévesek  vettek részt, de páran idősebb fejjel ültek be ismét az iskolapadba, s szereztek újabb képesítést a már meglévő mellé.

Grubits Róbert edző, lovassport
Felnőtt fejjel, idősebb fejjel sokkal nehezebb tanulni. A másik dolog az, hogy nagy örömmel töltött el, hogy ismét diák lehettem és diáknak érezhettem magam. Úgy hogy én azt gondolom, hogy e kettősség ellenére pozitív a megítélésem az egésszel kapcsolatban.

A tanfolyamokat szervező sportigazgatóság a múlt héten már el is indította az újabb kurzust. A jelentkezők létszámából úgy tűnik, hogy Vas megyében továbbra is biztosított lesz az edző és a sportoktató utánpótlás.