Hírek

Sorompón át a munkába

2011. március 01., 16:26

Be tudtak jutni kedden reggel a Farbax Kft. dolgozói munkahelyükre, mert egy ingatlanhasznosító cég, amely korábban azt ígérte, hogy március elsejétől megtiltja az áthaladást területén, a gyalogos közlekedést mégis megengedte.

Sorompón át a munkába
13 évig konfliktusmentes volt az idegen területen való áthaladás, most viszont a felek nem tudtak megállapodni  abban, hogy  milyen jogcímen és mekkora díjért kaphat úthasználati engedélyt a Farbax Kft.
 
 
 
Kedden reggel rövid várakozás és a sorompó kinyitása után a Farbax dolgozói engedélyt kaptak a terület tulajdonosától, hogy bemehessenek munkahelyükre. 82 szombathelyi munkahely kerülhet veszélybe, ha nem sikerül megoldani a problémát. A gyalogosforgalom mellett a tehergépkocsiforgalom kérdését is rendezni kellene, hiszen ha az üzemből nem tudják ki- és beszállítani az árut, a vállalkozás működésképtelenné válhat.
 
 Az ingatlan tulajdonosa bérleti díjat szeretne kapni a Farbax Kft-től a terület használatáért, ez azonban elfogadhatatlan a cég számára. Ők egy biztosabb, hosszútávú megoldást szeretnének, szorgalmi jogot kívánnak bejegyeztetni erre az útszakaszra és a bíróság által megszabott összeget fizetnék érte. A Farbax vezetése az önkormányzattól kért segítséget a probléma rendezéséhez. Bár a jogvita eldöntése nem tartozik a város hatáskörébe, a város vezetése mégis segítene, hogy ne kerüljenek veszélybe munkahelyek. A jegyzői hivatalt kérték fel, hogy sürgőssen döntsön a kérdésben. Szerkesztőségünknek telefonon sikerült elérni Baló Józsefet, a Söptei Kft. ügyvezetőjét, aki elmondta: sorompóval ugyan lezárták az útat, de ezentúl is át fogják engedni a Farbax munkatársait és a teherforgalmat is.
 
 
 
 
KÖZLEMÉNY: Alpolgármesterek fogadták a Farbax Kft. képviselőit
 
 
 A Farbax Kft. vezetői segítséget kértek Szombathely önkormányzatától, ezért ma délelőtt Molnár Miklós és Marton Zsolt alpolgármester a polgármesteri hivatalban fogadta a cég képviselőit.
 
A városvezetők  tudomásul vették a Farbax Kft. vezetőinek bejelentését, miszerint  a cég birtokvédelmi kérelmet nyújt be a város jegyzőjéhez. A városvezetők ígéretet tettek arra, hogy a hatósági eljárás gyorsításával segítik elő a vitás jogi helyzet mielőbbi rendeződését.
 
A városvezetők bíznak abban, hogy hamarosan megoldódik a két cég között fenálló jogi vita. Egyúttal felhívták a kft. vezetőinek figyelmét arra, hogy a konfliktust olyan módon kell megoldani, hogy az ne eredményezzen újabb, az érintett városrészen élők mindennapjait hátrányosan érintő helyzetet.
 
 
 
 
 
Angyal László
Kommunikációs vezető