MNB - 2
MNB

Hírek

Sikeresen szerepeltek az elmúlt hetekben a Szombathelyi Sportiskola ifjú teniszezői

2013. március 21., 17:57

A legkiemelkedőbb eredményt Kovács Barbara érte el, aki a fedettpályás országos bajnokságon az U16-os korosztályban a harmadik helyen végzett egyéniben.

Sikeresen szerepeltek az elmúlt hetekben a Szombathelyi Sportiskola ifjú teniszezői

Közel tíz érmes helyezéssel gazdagodtak az utóbbi idők legjelentősebb versenyein a Szombathelyi Sportiskola teniszezői. Az ifjú sportolók Budapesten a  korosztályos fedettpályás országos bajnokságon, valamint a Marcaliban megrendezett országos iskolatenisz bajnokságon is remekeltek.

Szoó Dániel edző, Szombathelyi Sportiskola
“A játékosokkal teljes mértékben elégedett vagyok. Az utóbbi időben nagyon komolyan vették az edzéseket. Minden feladatot megcsináltak. Sikerült nagyon jó eredményeket elérniük a kicsiknek és a nagyoknak is. Az országos bajnokságon Kovács Barbara 3. helyezést ért el. Ez kiemelkedő eredmény. Akikkel fel kell vennie a versenyt, azok mind jobb körülmények között teniszeznek.”

A Szombathelyi Sportiskola teniszezői a téli időszakban kizárólag salakon  gyakorolnak. A budapesti fedettpályás országos bajnokságot azonban kemény borításon rendezték, így az U16-os korosztályban szereplő Kovács Barbara komoly hátrányban volt a többiekkel szemben.

Kovács Barbara teniszező, Szombathelyi Sportiskola
“Én végül is nagyon elégedett vagyok a 3. hellyel. Annak ellenére, hogy a 4. kiemelt voltam nem lehetett számítani arra, hogy bekerülök a négybe, mert nagyon erős a mi korosztályunk.

A kisebbek az országos iskolatenisz bajnokságon léptek pályára. A Marcaliban megrendezett versenyről összesen hét érmet hoztak haza a szombathelyi gyerekek. Az egyik első helyezést  a Gothard-iskola harmadik osztályos tanulója, Jámbor Marcell gyűjtötte be.

Jámbor Marcell teniszező, Szombathelyi Sportiskola
"Sokat edzettünk és nagyon kemények voltak az edzések. Figyeltem a labdákra, minél jobban. Próbáltam beütni a pályára a labdákat.”

A sportiskolások jelenleg  Szoó Dániel  és Szabó Hajnalka irányításával még  a Sportligetben felállított sátorban gyakorolnak. Hamarosan azonban elkezdődik a  szabadtéri idény is, melyen folytatni akarják a vasi gyerekek a fedettpályás időszak sikereit.