Hírek

Sikeres korosztályos szombathelyi teniszezők

2012. június 27., 18:21

Hét érmet nyertek a Sabaria TC teniszezői a Szegeden megrendezett korosztályos Vidékbajnokságon. Az eredménynek köszönhetően a  szombathelyi klub az egyesületi pontversenyben  is a legjobb tíz között végzett.

Sikeres korosztályos szombathelyi teniszezők

Két arany-, három ezüst-, és két bronzérem az össztermése a Sabaria TC teniszezőinek a Vidékbajnokságon. A Szegeden megrendezett viadalon a szombathelyiek leány csapata diadalmaskodott a 14 esztendősök korosztályában. A Szabó Péter edzette gárda Szabó Fruzsina, Babos Eliza, Kiss Dorottya, Mészáros Lotti összeállításban szerepelt. Többek között ennek az első helynek is köszönhették a vasiak, hogy az egyesületi rangsorban is a legjobb 10 közé kerültek, pedig a versenyen közel 100 klub képviseltette magát.

Szabó Péter szakedző, Sabaria TC
Nagyon elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, mert most egy olyan évet írunk, hogy igazából 80 százalékban a versenyzőim fölfelé játszanak. Egy korosztály két évet foglal magába és mi szinte mindenhol a picik vagyunk. Ahol a saját  korosztályukban szerepeltek a versenyzőink, azokat meg is nyertük, mármint a versenyszámokat.

A Sabaria TC csapatából kiemelkedett Szabó Fruzsina teljesítménye: a 14 esztendős korosztályban egy csapat első, valamint egy egyéni és páros második helyezést is begyűjtött. Tette mindezt úgy, hogy rendre idősebb játkosokkal kellett farkasszemet néznie.

Szabó Fruzsina teniszező, Sabaria TC
Az egyéniben nem volt túl sok esélyem, de mindent megtettem, hogy nyerhessek. Viszont egy picin múlott, hogy megnyerjük a párost, de nem sikerült. Igazából nem vagyok elkeseredve, mert ez bravúrnak számít szerintem.

A  Sabaria TC  versenyzői már készülnek a korosztályos bajnokságokra. Emellett ketten, Szabó Fruzsina és Szabó András is bekerültek abba a  csapatba, amely majd Szöulban a Nemzetközi Diákjátékokon  képviseli Szombathely városát.