Hírek

Sikeres az oviangol

2010. június 18., 16:46
Nagy sikerrel zárult az első óvodai angoloktatás tanéve. A korai kétnyelvűség programja egyre vonzóbb a családok számára. Az ingyenes oviangol-oktatás jövőre is jár minden szombathelyi kisgyereknek. Az óvodákban már megkezdődött az igényfelmérés, a szülőknek mielőbb jelezniük kell, ha szeretnék, hogy gyermekük szeptembertől nyelvet tanuljon. 
Sikeres az oviangol

Az óvónők munkáját péntek délelőtt értékelték a Városházán.

Még a félidőben járt Híradónk stábja a Mocorgó Óvodában egy angol órán. Az óvónők már akkor elégedettek voltak, gyorsan haladtak a tananyaggal. Azóta még többet fejlődött a kis csapat, a gyerekek már egyszerűbb kérdésekre felelni is tudnak angol nyelven - hangzott el a pénteki évértékelőn. Egyre nagyobb igény mutatkozik a szülők részéről.

Tóth Csabáné - intézményvezető, Mocorgó Óvoda
"Megtörtént már a következő nevelési évre a felmérés és magas létszámmal, elmondhatom, hogy a 45 érintett korosztályú gyerekünk lesz, és abból 43-an igényelték az óvodában az idegen nyelvet."

A legtöbb óvodában már a vidékiek közül is sokan jelentkeztek az oktatásra, pedig számukra nem is ingyenes a szolgáltatás. De nemcsak a szülők ismerik el az óvodák munkáját. A pénteki találkozón az óvonőket képző nyelviskola vezetője is pozitívan értékelte az évet.

Mind a 40 óvodapedagógus kiválóan teljesített. Így gondolja ezt az oktatásért felelős alpolgármester is.

Dr. Czeglédy Csaba - alpolgármester
"Most jön majd az igazán nagy feladat, mert most már az óvodákban nem egy évfolyamon zajlik majd a korai kétnyelvűség kialakítása, most gyakorlatilag dupla teher lesz még az óvodapedagógusok vállán, de ők szuperül teljesítettek egyébként ebben az óvodai évben, biztos meg fogják oldani."

A következő egy évben az óvónők még megkapják a nyelviskolától a szakmai segítséget, így szól a szerződés. Szükség lenne azonban azon túl is legalább egy, vagy két évre, hogy az óvodapedagógusok a legjobb tudásuk szerint adhassák át ismereteiket a kicsiknek. Erről a következő ciklusban döntenek majd.