Hírek

Síelnek a Zrínyisek

2011. január 06., 15:20

A nyári táborok mellett a téli sítáborok is nagy népszerűségnek örvendenek Szombathelyen. Idén 10 iskola szervez síutat a diákjainak, ebből mindössze egy általános iskola, a Zrínyi viszi sítáborba a gyerekeket.

Síelnek a Zrínyisek
Az intézmény sport tagozatos ötödikesei szerdán indultak el síelni a szomszédos Ausztriába.


 A sícipők, sílécek már bekerültek a busz csomagtratójába, a gyerekek is sorba érkeztek a gyülekezőre. Voltak akiket kiskutyájuk is elkísért, búcsúztak egymástól egy hét erejéig. Az ötödikes sportosztály 25 fővel, 4 kísérő tanárral indult a sítáborba. A diákok közül még csak néhányan tudnak síelni, a többieknek első élményük lesz a mosatni.

Baranyai Dóra
"Nem tudok úgy mint a profik, de azért valamennyire tudok."

Nwankpa Vanessa
"Nagyon várom a síelést, mert sokat fogok lecsúszni, és a barátaim is ott lesznek."

Pacsirta Zsóka
"Még nem voltam síelni, meg az osztálytársaimmal is, mert én még most vagyok először az osztályba, mert új vagyok."


A sportiskolások tananyagba építve tanulják a síelést, így nem kell arra gondolniuk a következő héten, hogy hogyan pótolják az iskolai lemaradásukat, csak a síelésre kell koncentrálniuk. Az intézmény mindig segít a szülőknek a tábor finanszírozásában, egyrészt az alapítványon keresztül, másrészt az eszközöket is biztosítják.

Nagy Attila - igazgató, Zrínyi Ilona Általános Iskola
"Jó néhány dolog nem kerül pénzbe, mert az iskolának vannak saját felszerelései, tulajdonképpen saját síoktatókkal dolgozunk, akiket évről évre elküldünk továbbképzésekre. Így azért a gyerekekenek jóval olcsóbb, a piaci árnál jóval olcsóbban tudjuk őket síelni tanítani."


Az önkormányzat is rendszeresen hozzájárul a gyerekek síoktatásához, az iskolák pályázat alapján kapnak segítséget ehhez. A városi diáksport bizottság is szervezett sítábort februárra. Erre az iskolákban jelentkezhettek a diákok. 48-an jelentkeztek, őket 5 síoktató kíséri majd.