Hírek

Séta az egészségért

2010. július 17., 12:40
Napi tízezer lépésnyi gyaloglással sokat tehetünk az egészségünkért. A sétálás egészségmegőrző szerepére kívánta felhívni a figyelmet a "Séta van!"  elnevezésű rendezvény pénteken a Fő téren. Az országos kampány keretében ingyenes mozgásszervi szűrést is tartottak a szervezők.
Séta az egészségért

Mária nyakigerinc és csípőizületi problémákkal küzd. Odafigyel az egészségére, ezért jött el a rendezvényre.

Horváth Mária
"Rendszeresen kerékpározok, edzőterembe járok, többnyire a gerinctornát csinálom, ami nagyon hasznos. Emellett egyéb tornagyakorlatokat is végzek hetente négyszer"

A gyógytornász Mária általános mozgásszervi szűrését is elvégezte.

A kampány legfőbb célja, hogy a ráirányítsa a figyelmet a rendszeres mozgásra.

Szabó Kornél - kampányszervező
"Egyértelműen azok  a tapaszatalatok, hogy az emberek mozgással töltött ideje folyamatosan csökken. Betudható ez a kényelemnek, a mobilizációnak, a számítógépek intenzív használatának. Elfelejtünk lassan mozogni, sétálni meg nagyon elfelejtettünk."

A legkisebbek kipróbálhatták a mozgáskoordinációt fejlesztő játékokat, a  nagyobbak pedig sétálóiskolában gyógyteraputáktól sajátíthatták el a kényelmes gyaloglás technikáját.

Az egészségügyi bizottság elnöke szerint az egészséges életmódot népszerűsítő programok fontosak a betegségek megelőzésében.

Dr. Prugberger Emil - elnök, Egészségügyi Szakmai Bizottság
"Sokkal nehezebb a még nem kifejlett betegséget korai stádiumban felismerni, mint a betegséget megelőzni."

A programot szervező "Séta van" Alapítványt civil kezdeményezés nyomán hívták életre olyan fiatalok, akik maguk is naponta gyalogolnak legalább egy órát egyedül vagy családi, baráti társaságban. A mozgalmat felkarolta az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége is.