Hírek

SEK gólyatábor egészen vasárnapig

2012. augusztus 30., 17:35

Idén több mint ezer elsőéves hallgató kezdi meg a tanévet a Savaria Egyetemi Központban. A jelentkezők mintegy harmada vesz részt a hét elején kezdődött, és vasárnapig tartó gólyatáborban. A színes pólóba öltözött gólyáknak több próbát is ki kell állniuk: ma például a várost járták, és csapatindulókat énekeltek.

SEK gólyatábor egészen vasárnapig

Az első éves egyetemi hallgatóknak ma a Főtéren kellett bizonyítaniuk felkészültségüket: A Savaria Egyetemi Központtal kapcsolatban 25 kérdésre kellett válaszolniuk. Emellett különböző vetélkedőket, kulturális programokat, koncerteket szerveztek a gólyáknak. A város nevezetességeit is megismerhetik, ebben pedig a szombathelyi hallgatók is segítik társaikat. Több diák hű maradt a városhoz és itt folytatják tanulmányaikat.

Farkas Dóra – elsős hallgató
„Kanizsais voltam itt Szombathelyen és már ott megtetszett a biosz és úgy gondoltam, akkor már maradjunk helyben."

A Természettudományi Kar a megszokottól eltérően nem szakonként képviseltette magát, így együttesen 40 gólya és 30 pásztor kapott helyet a csapatban.

Angyal Adrienn – szervező, gólyapásztor
„Nagyon jó csapatépítő versenyek vannak, csapatépítő meetingek ahol a gólyák nagyon jól megismerik egymást, ismerkedős feladatok, vicces feladatok, bavállalós feladatok. Minden van ami kell a gólyáknak és nekünk."

Szombathelyen 300 gólya vesz részt a tradicionális versenyeken, akikre 160 pásztor vigyáz. Akik először járnak a városban, azok még ismerkednek a helyi nevezetességekkel.

Hurtik Péter – elnök, SEK HÖK
„A gólyatábor alapvetően egy versenyre épül, amikinek 10 különböző szakasza van és pontja van, ezen kívül pedig az egyetem udvarán különböző lehetőségek: sportolási lehetőségek, kuiltúrális vetélkedők, különböző szórakozási lehetőségek várnak az elsősökre."

A tábor célja, hogy a fiatalok megismerjék a várost, az Egyetem működését, és egymást is. Az oktatókkal és nevelőkkel pedig jó viszonyt alakítsanak ki.