Hírek

Segítő diákok

2010. május 05., 17:04
Minden ember számára fontos, hogy amikor lehet, segítséget nyújtson. Lehet ez egy sérült ember, de lehet ez akár a természet is. A Reményik-iskola diákjai nemrég helyt álltak mindkét esetben.
Segítő diákok


Bárkiből lehet életmentő. Ehhez nem kell több éves tanfolyamot elvégezni. Az alapokat, azt, hogy mit kell tenni egy-egy veszélyhelyzetben, amikor valakit baleset ér és mi szemtanúként a közelben tartózkodunk, a Johannita Elsősegély tanfolyamain is elsajátíthatják a fiatalok. Nemrégiben Szombathelyen jártak az önkéntesek.

A fiatalokat nem volt nehéz megmozgatni: sokan vettek részt az elméletet és gyakorlatot ötvöző előadáson. Aki ezt sikeresen elvégzi, önkéntesként vehet részt az evangélikus gyülekezet nagyobb rendezvényein és segítséget nyújthat, ha szükség van rá, a bajba jutott embereknek.

Az elsősegély után pedig irány szemetet szedni. Mert nemcsak az emberek, hanem a természet is időről időre, segítségre szorul. A Reményik iskola diákjai hangyaszorgalommal tömködték a zsákokat.

És nemcsak a gyerekek találják undorítónak a szemetes környezetet. Kilenc szervezet felhívására gyűjtötték áprilisban a hulladékot a diákok.

A környezet megszépült, így egy időre fellélegezhet a természet. Mindezt a Reményi-iskola diákjainak is köszönheti.