Hírek

Segíteni jó!

2021. július 30., 12:13

400 ezer forinttal támogatja az egyik áruházlánc a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének "Segíteni jó" című programját, miután papírzsetonokkal erre a kezdeményezésre szavazott a legtöbb vásárló. Az egyesület tagjai zöldítik a Micimackó Óvoda udvarát, átalakítják a homokozót, és érzékenyítő programokat valósítanak meg ebből az összegből.

 

Segíteni jó!

Tágas, árnyas udvaron játszhatnak a Micimackó oviba járó kisgyerekek. Most még tart a négyhetes nyári szünet, de amikor itt vannak, a lehető legtöbb időt töltik a szabadban. A kerítés melletti növényzet azonban itt-ott foghíjas, és a homokozó sincs a legjobb állapotban - ám mindez hamarosan megváltozik.

"Fűszernövényekkel szeretnénk megtűzdelni, ha kint üldögélnek, érezzék az illatukat és meg is kóstolhatják a fűszernövényeket, így az ízlelésüket is elő tudjuk segíteni."

A homokozóból egy kis kiülőt alakítanak ki, fűszer- és gyógynövényeket ültetnek, a sövényt pedig kipótolják, új töveket telepítenek. Mindez a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének köszönhetően valósul meg, amely másodszor pályázott sikeresen a TESCO "Ön választ, mi segítünk!" programjában. Az ő ötletükre érkezett a legtöbb vásárlói szavazat.

Bősze György - elnök, Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete
"A Micimackó Óvodába is járnak sérült, konkrétan ide járnak sérült gyerekek, és a látássérült gyerekek is innét indulnak, és kikötnek nálunk a tagságban. Úgy gondoltuk, hatalmas dolog lenne, hogy ha egy sérült közösség segítséget nyújtana egy másik sérült közösségnek. A vásárlók is így gondolták, hiszen 45 945 szavazattal elsők lettünk ebben a versenyben."

Nem csak tereprendezés történik. Érzékenyítő programokat, Mikulás-ünnepséget szerveznek, és irodaszerekkel segítik az óvodában végzett szakmai munkát. A Micimackóban öt csoport működik, 8-10 gyermekkel. A szünet után, augusztus 23-án jönnek vissza az ovisok, az új kiscsoportosok pedig szeptember elsején érkeznek.

Takács Nóra - tagintézmény-vezető, Micimackó Óvoda
"Ezt a kapcsolatot tovább szeretnénk folytatni, az egyesületben vannak állatok, nálunk a gyerekek nagyon szeretik az állatokat, mód lesz majd a kiképzett kutyák behozatalára, és ezzel a gyerekeket tudjuk érzékenyíteni, ezen felül még az egészségnevelési napunk, ami egy érzékenyítő nap, erre meghívjuk az egyesület tagjait is."

A támogatási összeg nemsokára megérkezik az egyesület számlájára, és a tervek szerint ősszel indul a program megvalósítása.