MNB - 2
MNB

Hírek

Közeleg a karnevál

2010. augusztus 11., 15:28
Tógába öltözött időutazók, nyárson forgó sült malac, kemencében sült langalló, nagy csaták, remek fellépők. Ez vár a szombathelyiekre és a turistákra a jövő héten kezdődő Savaria Történelmi Karneválon. Idén 10 helyszín ad otthont a 11. alkalommal életre hívott rendezvényen.
Közeleg a karnevál

120 ezer ember válogathat kedvére 70 kézműves portékái közül az öreg város vásárán, mutatványosok, csepűrágok mulatságán vehet részt és jelmezbe öltözve vonulhat fel Savaria utcáin.

"Két felvonulás lesz, pénteken hat órától, szombaton este 8 órától." Ezt már Szommer Ildikó karneváligazgató mondja a rendezvény leglátványosabb eseményéről, amelynek történelmi motívumait szakértők kommentálják majd. Az augusztus 20-ai felvonulás rendhagyó lesz, az államalapítás ünnepén a Királyok menete köszönti Szent István emlékét. Ez a legkedveltebb programja a háromnapos rendezvénynek.

Szommer Ildikó - karneváligazgató
"10 helyszín, 210 program várja a látogatókat és további 6 kísérőhelyszín, amelyek közel helyezkednek el a karneváli területhez.

Idén több változás is lesz a karneváli helyszíneken. A művészetek utcája kiegészül civil korzóvá, itt helyi civil szervezetek mutatkozhatnak be. A Borok utcájában nem lesz nagyszínpad, helyette kisebb pódiumon lépnek fel a zenészek. Itt nyitja meg kapuit a középkori casinó is, ahol régi szerencsejátékokat próbálhatnak ki a karneválozók. A már megszokott programok mellett több új fellépő műsora is színesíti a forgatagot.

Grünwald Stefánia - igazgató, AGORA
"Idén 3 új külföldi zenekar fog bemutatkozni Szombathelyen, akik Magyarországon is most játszanak először. Az egyikük egy ír zenét játszó francia zenekar lesz, a másik egy bolgár fúvószenekar, akikről azt hallottam, hogy Boban Markovicék nyomdokába járnak, sőt már túl is szárnyalták őket."

A háromnapos rendezvény már csütörtök este elkezdődik. A nyitórendezvényen a Savaria Szimfonikus Zenekar műsorát lézershow kíséri, majd az Ocho Macho lép színpadra.

Karneváli programok >>>