MNB
MNB - 2

Hírek

Sampdoria-verő Haladás

2013. augusztus 07., 17:33

Nagy meglepetésre a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2:1 arányban legyőzte a Sampdoria együttesét. Félidőben még az olaszok vezettek 1:0-ra, ám a hajrában a vasiaknak két szép találattal sikerült fordítaniuk.

Sampdoria-verő Haladás

Az Arsenal, a Werder Bremen és a Mainz után egy olasz sztárcsapat, a Sampdoria látogatott el a Rohonci úti stadionba. Az olaszok a barátságos mérkőzés 36. percében a lengyel válogatott Wszolek találatával szereztek vezetést. A Haladás a 84. percben Andorka góljával egyenlített, majd nem sokkal később Ugrai találata már a 2:1 arányú szombathelyi győzelmet jelentette.

Artner Tamás vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Sokat lehet tanulni az ilyen mérkőzésekből. Örültem, hogy a Sampdoria olyan felállásban játszott, amit néha mi is szoktunk alkalmazni. Ezek szerint nem szégyen három belső védővel játszani. Én nagyon örültem ennek a mérkőzésnek és az eredménynek is.”

Az olasz csapat egy héten át Bükfürdőn edzőtáborozik. A játékosok komoly megterhelést kapnak, ennek ellenére komolyan vették a Haladás elleni találkozót. A mérkőzés utolsó pillanatában kishíján egyenlítettek is, de Berardi kapu mellé lőtte a jogosan megítélt büntetőt.

Laczkó Zsolt labdarúgó, UC Sampdoria
“Nagyon jól éreztem magam. Ahogy az edzőnk is mondta, a felkészülés közepén járunk. Ma reggel is egy kemény edzésünk volt. Voltak jó és kevésbé jó dolgok a mérkőzésen. Egy jó csapat ellen játszottunk, sok jó játékosa van a Haladásnak. Ezt tudtuk is. Örülök, hogy pályára léphettem.”

A Sampdoriával megvívott találkozón Artner Tamás  mind a 22 nevezett  játékosának adott lehetőséget és a szombathelyi focisták meg is hálálták a bizalmat.  Jó formájukat remélhetőleg sikerül átmenteniük a pénteki, MTK elleni bajnoki mérkőzésre is.