Hírek

Közgyűlés után

2011. június 17., 16:09
Éjszakába nyúlóan tanácskoztak a képviselők tegnap a nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen. Döntöttek arról, hogy megszűnik az ingyenes óvodai angol nyelvoktatás, ugyanis nincs rá elegendő forrás, és nem tartozik a kötelező feladatok közé. Tisztázódott, hogy a Szent-Györgyi iskola épületében nem lesz hajléktalanszálló, az ellenzék pedig jelezte: rendőrségi feljelentést tesz a SZOVA vezérigazgatójának fizetésemelése miatt.
 
 
Közgyűlés után

Lendvai Ferenc, a Joskar-Ola városrész fideszes képviselője intézett kérdést napirend előtt a bezárt Szent-Györgyi iskola épületének sorsáról. Felröppent a hír ugyanis, hogy hajléktalanszállót alakítanának ki benne. Ezt Marton Zsolt és Puskás Tivadar egyértelműen cáfolták a közgyűlésen, és Molnár Miklós a mai sajtótájékoztatón külön is hangsúlyozta, hogy ez a lehetőség soha fel sem merült. Az alpolgármester a SZOVA előző ciklusban történt kötvénykibocsátásával kapcsolatban elmondta: az árfolyamveszteség miatt a cégnek 2,5 milliárd forinttal többet kell visszafizetnie, és érdekesnek találja, hogy a volt alpolgármesterek nem tudtak a visszaváltásról. Emiatt vizsgálatot indítanak. Nyáron pedig válságintézkedésekre lesz szükség, hogy a SZOVA továbbra is működni tudjon - tette hozzá.


Czeglédy Csaba az MSZP-SZTKE frakcióvezetője erkölcsi hűtlen kezelésnek nevezte az ingyenes óvodai angol oktatás megszüntetését, hiszen három éves munkát és 100 millió forintot fektettek bele. Rámutatott: idén mindössze 4,6 millió forint kellett volna a program folytatásához, miközben a város 10 milliót fizet a Pécsi Egyetemnek a Szent-Györgyitől átvett egészségügyi képzés bonyolításáért. A politikus kifejtette: a város nem élt a nagyszálló elővásárlási jogával, ami így áron aluli biztosítékként átkerül a tulajdonos másik cégéhez. Gyebrovszki János kijelentette: feljelentést tesznek a SZOVA vezérigazgatójának jogtalan fizetésemelése kapcsán hűtlen kezelés miatt, és felháborítónak nevezte, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben 9 milliós prémiumot kap a cégvezető.