Hírek

Rendőrtanoncok járőröznek

2010. július 14., 08:17
Tanulók segítik a rendőrök munkáját ezekben a hetekben Vas megyében. Most töltik gyakorlati idejüket a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola diákjai, akik az elmélet után a mindennapi valóságban is láthatják, mi a feladata egy rendőrnek, hogyan kell intézkedni bizonyos esetekben.
Rendőrtanoncok járőröznek

Tamás elsőéves a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában. Kedd délután a Szent István Parknál segített a járőröknek a közúti ellenőrzéseknél, de a rendőri munka szinte valamennyi területére bepillanthatott az elmúlt hetekben. Tamással együtt 32 rendészeti szakközépiskolás tölti nyári gyakorlatát Vas megyében. A diákok hat városi rendőrkapitányságon teljesítik a 80 órás gyakorlatot. A rendőrség szóvivője szerint a diákok így kapnak teljes betekintést a rendőri munkába.

Leibinger Eszter, sajtószóvivő - VMRKF
"A visszajelzések mind az iskola, mind a diákok részéről pozitívak. Ez a gyakorlati tevékenység nyújtja a legtöbb segítséget a szakma elsajátítása kapcsán. Így tanulhatják meg, hogyan kell egy közterületi járőrnek maradéktalanul ellátni a feladatát."

A diákok önálló feladatokat nem kapnak, intézkedési joguk sincs. Fegyverrel és kényszerítő eszközökkel sem rendelkeznek. Segítenek a helyszín biztosításában, és például a jelentések elkészítésében. A diákok nyári gyakorlata július 16-ig tart.