Hírek

Remekül szerepeltek az utóbbi időszakban a Szombathelyi Vívóakadémia ifjú párbajtőrözői

2012. december 13., 17:15

Egy éremmel és több értékes helyezéssel tértek haza országos versenyekről. A bronzmedált Szabó Viktória nyerte az Olimpici Grand-Prix sorozat szolnoki állomásán.

Remekül szerepeltek az utóbbi időszakban a Szombathelyi Vívóakadémia ifjú párbajtőrözői

A 8-14 éves korosztály párbajtőrözői részére megrendezett Grand-Prix sorozat második versenyét tartották meg  Szolnokon, ahol minden kategóriában rendkívül népes mezőny lépett pástra. A Szombathelyi Vívóakadémia sportolói közül a Patócs Zsolt edzette Szabó Viktória szerepelt a legjobban, aki az újonc lányok között az ötödik helyen végzett, míg a serdülők mezőnyében  bronzérmet nyert, úgy, hogy több mérkőzését is vesztes pozícióból fordítva nyerte meg.

Szabó Viktória vívó, Szombathelyi Vívóakadémia SE
"Összességében elégedett voltam a versennyel. A saját korosztályomban egy 5. helyet szerztem, amivel nem vagyok teljesen elégedetlen, de nyilván egy dobogónak jobban örültem volna. De kárpótolt az, hogy az eggyel idősebbek között a 3. helyet sikerült megszereznem. Boldogan jöttem haza."

Sűrű programja volt Győrffy Kristófnak is.  Fatalin Károly tanítványa egy budapesti junior válogatóversenyen a 8. helyet szerezte meg, a felnőttek hasonló kategóriájú viadalán pedig óriási bravúrt végrehajtva kilencedikként zárt. A 18 esztendős vasi sportoló mindkét erőfelmérőn remek formában vívott.

Győrffy Kristóf vívó, Szombathelyi Vívóakadémia SE
"A junior versenyen is nagyon jól vívtam. Ugyan csak a 8 közé jutottam, de máskor ilyen jó vívással sokkal tovább jutottam volna. De nem volt szerencsém. A felnőtt eredmény pedig egy nagyon jó helyezés. Országos versenyen egy 9. helyezésre bárki büszke lehet, főleg, hogy az ősz elején nem igen ment a vívás."

A Szombathelyi Vívóakadémia sportolóira a közeljövőben is komoly erőpróbák várnak. Győrffy Kristóf már a hétvégén pástra lép a felnőtt  országos bajnokságon, míg a fiatalabbak az Olimpici sorozat következő versenyére készülnak, melyet január végén rendeznek majd.