Hírek

Remekeltek a Dobó SE női kalapácsvetői

2012. június 20., 18:03

A Szekszárdon megrendezett 117. Atlétikai Magyar Bajnokságon a dobogó mindhárom fokára szombathelyi sportoló állhatott fel. Gergelics Cintia végzett az első helyen, megelőzve Ozorai Jennyt és Gyurátz Rékát.

Remekeltek a Dobó SE női kalapácsvetői

A veszprémi Orbán Éva távollétében a szombathelyi női kalapácsvetők számítottak a versenyszám nagy esélyeseinek az országos bajnokságon. Ennek ellenére egyértelműen meglepetés volt Gergelics Cintia győzelme. A vasi sportoló 64,83 méteres új egyéni csúcsának  köszönhetően nyerte meg pályafutása első felnőtt magyar bajnoki címét.

Gergelics Cintia kalapácsvető, Dobó SE
Nagyon örültem neki. Igazából nem számítottam rá, hogy én fogok nyerni. Először azt hittem, hogy az Orbán Évi is indulni fog, de aztán ő nem indult. Igazából arra számítottam, hogy ő le fog dobni. Meg, hogy a Jenny is, de ő most jött haza Amerikából és kicsit fáradt volt.

Ozorai Jenny a szekszárdi verseny előtt két nappal érkezett haza az Egyesült Államokból, így aztán a 9 órás időeltolódás miatt komoly átállási problémákkal küzdött. 63 méter 62 centiméteres produkciója az ezüstérmet jelentette számára. A Dobó SE atlétája még bízik abban, hogy kiharcolhatja az olimpiai részvételt. 

Ozorai Jenny kalapácsvető, Dobó SE
Végül is örülök a második helyezésnek és örülök annak is, hogy Cintia, a klubtársam nyert. Igazából az eredménnyel nem vagyok elégedett, de csütörtökön érkeztem haza és így az átállás miatt ennyi jött ki.

Gyurátz Réka révén még egy bronzérmet is nyertek a Dobó SE női kalapácsvetői Szekszárdon. A 16 esztendős atléta 62,03 méterrel  korcsoportjában új magyar csúcsot állított fel. Teljesítménye bíztató a közelgő korosztályos versenyek előtt.