MNB - 2
MNB

Hírek

Régi-új névadó szponzorra lelt a szombathelyi sárga-fekete kosárlabdacsapat

2013. október 16., 17:06

A Sugár útiak szombaton 18 órakor már Falco-Trend Optika KC Szombathely néven fogadják az éllovas Atomerőmű SE együttesét.

Régi-új névadó szponzorra lelt a szombathelyi sárga-fekete kosárlabdacsapat

A tavalyi szezonban SZOVA-Trend Optika KC Szombathely néven szerepelt az NB I-es bajnokságban a vasi sárga-fekete kosárcsapat. Mind azt Gráczer György ügyvezető a klub sajtótéjékoztatóján elmondta, a Falco Forgácslapgyártó Zrt kifogásai miatt nem használták a Falco elnevezést. Azóta az egylet beadvánnyal fordult a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalhoz, mely a közelmúltban adott választ a Sugár útiaknak.

Gráczer György ügyvezető, Falco-Trend Optika KC Szombathely
“Tíz évre a Falco név, a logó a színekkel levédésre került. Tehát innentől kezdve jogszerűen használjuk. Így a Falco név visszakerül a közhasználatba innentől kezdve.”

A vasi klub nem csak a Falco nevet kapta vissza, hanem régi-új névadószponzorra is lelt. A napokban megkötött,  egy idényre szóló szerződésnek köszönhetően Will Tamásék a következő fordulóban már Falco-Trend Optika KC Szombathely néven futnak ki az Aréna Savaria parkettjére.

Nagyidai Zoltán ügyvezető-tulajdonos, Trend Optika
“Szakmai elvárásokat ugyanúgy, ahogy tavaly, idén sem támasztottunk a klub felé. A szerződéskötést azért tettük meg, illetve hosszabbítottuk meg a tavalyi együttműködésünket, mert az sikeresnek volt mondható.”

A bajnokságban eddig három vereséggel rendelkező sárga-fekete csapat szombaton 18 órakor az éllovas Atomerőmű SE együttesét fogadja. Jó lenne, ha vasi kosarasok a szezon első győzelmével avatnák fel az új nevüket, azaz sikert hozna a Falco-Trend Optika KC Szombathely  elnevezés.