Hírek

Rapport Richárd a 16 év alattiak között a világ legjobbja

2012. július 11., 17:29

Rapport Richárd 2601 Élő-pontjának köszönhetően ismét a világ legjobbja saját, U16-os  korosztályában. A Haladás VSE sakkozója gőzerővel készül a 20 éven aluliak augusztusi világbajnokságára.

Rapport Richárd a 16 év alattiak között a világ legjobbja

Az utóbbi időben remek eredményeket ért el Rapport Richárd: jól szerepelt a Mitrópa Kupán és a hazai NB I-es bajnokságban is kiemelkedőt nyújtott. Ennek köszönhetően 2601-re növelte Élő-pontjainak számát, amivel a Nemzetközi Sakkszövetség legfrissebb világranglistáján az U16-os korosztályban ismét az első helyen áll.

Rapport Richárd sakkozó
Szerintem ez csak egy állomás. Remélem, hogy minél hamarabb elérem a 2650-et, s a 2700-at és így tovább. De ezt csak egy visszaigazolásnak tekintem arra, hogy a munka, amit elvégzek az jó és jó úton vagyok effelé.

A szombathelyi sakkozó gőzerővel készül az augusztus 1-én kezdődő U20-as világbajnokságra. Felkészülését Erdős Viktor nemzetközi nagymester segíti ezen a héten.

Erdős Viktor sakkozó
Akár napi 8-10 órát is sakkozunk és  ez főleg megnyitáselméleti munkát jelent. Tehát megpróbálunk így célirányosan dolgozni. Kiválasztunk egy-egy megnyitást, amit komolyan kielemezünk.

Rapport Richárd komoly tervekkel utazik az athéni világversenyre. Menedzser-édesapja szerint még a végső győzelemre is van reális esély.

Rapport Tamás menedzser
Úgy tudom, ahogy elnéztük a rajtlistát, hogy a 6. vagy a 8. kiemelt a mezőnyben. Ahogy most én beszélek vele, illetve ahogy látom, hihetetlenül keményen készül föl. Fejben nagyon rendben van. Úgy hogy mindenképpen egy nagyon jó eredményt várunk. A titkos vágyainkban a győzelem szerepel.

Rapport Richárd a jövő héten az osztrák Markus Raggerral gyakorol majd, akivel nem is olyan régen páros mérkőzést vívott. Azt követően pedig már egyedül végzi el az utolsó simításokat a vb előtt.