MNB - 2
MNB

Hírek

Rajzfilmünnep a moziban

2013. május 13., 18:26

Sok kisgyermekes család töltötte a vasárnapot a Savaria moziban az országos rajzfilmünnepen, amelyhez idén 37 város 70 filmszínháza csatlakozott. A magyar animációs filmek mellett játszóház és táncház is várta az apróságokat és szüleiket.

Rajzfilmünnep a moziban

Teltház volt a Savaria mozi kistermében az idei rajzfilmünnepen. Sok kisgyermekes család választotta ezt a vasárnapi programot.

Komondi Ákos
"Olvastam az interneten, hogy lesz ilyen játszóház, mozi, ilyesmi, és gondoltam, hogy ha már úgy sincs jó idő, eljövünk. Mert tegnap esett az eső, nem lehet játszótérre menni, fúj a szél, úgyhogy ide jöttünk."

Vassné Szilvágyi Mónika
"Mi nagy Bogyó és Babóca rajongók vagyunk, és ezt szeretnénk megnézni. Századszor."

A Savaria mozi kis- és nagytermében nyolc órán át folyamatosan peregtek a filmkockák. Kisebbek és nagyobbak is találtak számukra megfelelő programot.

Mayer Rudolf szakági vezető, Agora Kulturális Központ
"Klasszikus magyar rajzfilmeket, illetve az újak közül a Bogyó és Babócát, ami rendkívül népszerű a gyerekek között. De lesz Ludas Matyi, Fehér ló fia, lesz Szaffi is délután, tehát több féle magyar filmet. Törekedtünk arra, hogy magyar animációs filmeket mutassunk be."

Akinek nem volt kedve mozizni, kézműves foglalkozásokon és táncházban is eltölthette az időt.

"Nyugodtan színezzetek, van itt Erdő kapitánya, Bogyó és Babóca."

A játszóház programjai is a filmekhez kapcsolódtak.

Kiss Andrea szakági vezető, Agora Kulturális Központ
"Miután itt a fő dolog a Bogyó és Babóca illetve a rajzfilmünnep, olyan kézműves dolgokat kellett kitalálni, ami kötődik hozzá. Mi más kötődne hozzá, mint a katica? Ezért készítünk parafából parafalevélkét és arra fából kis katicákat ragasztgatunk."

A rajzfilmünnep idei programsorozatához 37 város csatlakozott, közel 70 helyszínnel.