Hírek

Radics Gigi és a szombathelyi szimfonikusok az 50 éves Sportházban

2013. március 11., 18:10

A tavaly 50 éves szimfonikus zenekar áprilisban az éppen most fél évszázados Művelődési és Sportházban ad nagyszabású koncertet. A vendég fellépő Radics Gigi lesz, akinek neve várhatóan sok érdeklődőt vonz majd.

Radics Gigi és a szombathelyi szimfonikusok az 50 éves Sportházban

A részletekről és a zenekar új kezdeményezéséről, egy exkluzív kártya bevezetéséről sajtótájékoztatón számoltak be az együttes és az Agora vezetői.

Az országban egyedülálló kártyát vezetne be a szimfonikus zenekar, amelyhez hasonlót művészeti együttes még nem használ. Mérei Tamás úgy fogalmazott: a hála és a partnerség jegyében bocsátják majd ki az exkluzív plasztikkártyát, amely különböző kedvezményeket jelent a tulajdonosának.

Mérei Tamás igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
Aki bérletes, megkapja  a kártyát, csakúgy az intézményünk dolgozói, és azok a partnerek, akik vállalják azt, hogy a kártya használóinak bizonyos mértékű kedvezményt nyújtanak, ők is természetesen, mi ugyanilyen kedvezményt nyújtunk a saját jegyárainkból, de előfoglalási kedvezményt is biztosítunk.

Április 13-án nagyszabású koncertet szervez a zenekar: a tavalyi Hollywood Classics és egy budapesti fellépés után harmadszor készülnek közös produkcióra Radics Gigivel, a Megasztár különleges képességű felfedezettjével. A hangversenyen a fiatal énekesnő új lemezének dalai mellett közkedvelt slágerekkel lép a közönség elé a Művelődési és Sportházban. A helyszínt az Agora biztosítja, de a kulturális központ az év hátralévő részében is együttműködik majd a zenekarral.

Prieger Szabolcs igazgatóhelyettes, Agora
Lesznek olyan események, amikor az Agora költözik be a Bartók-terembe, ilyen lesz majd a Szent Márton-napi díjkiosztó gála, de gondolkodunk olyan közös projektekben, amik még nem voltak Szombathelyen, így a Savaria Szimfonikus Zenekar és a szombathelyi zenekarok, főként könnyűzenével foglalkozó zenekaroknak a nagyon speciális együttműködése, ami talán év végén ölt testet.

A tájékoztatón elhangzott: a zenekar idei költségvetését elfogadta a város, de az együttes - mint nemzeti minősítésű zenekar - újabb központi forrásokban is bízik.