Hírek

R faktor - avagy Rabszolga születik

2011. augusztus 19., 14:15
R faktor - avagy Rabszolga születik- ez a 12. Savaria Történelmi Karnevál rabszolgavásári bemutatójának címe. A darabot az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Kelemen Zoltán rendezi, és a Romkertben láthatja a közönség.
R faktor - avagy Rabszolga születik
Egy politikai pamfletnek és egy show műsornak a furcsa elegye - így harátozza meg Kelemen Zoltán a rabszolgavásár műfaját, melyet először 2001-ben, a Vasi Múzeumbarát Egylet felkérésére rendezett meg. Az első improvizációk azóta komplett színházi előadássá nőtték ki magukat. Évről évre más az adott darab apropója, de egyikből sem hiányozthat az egészséges humor. Az idei bemutató szlogenje ez: " Teremtsünk értéktelenséget együtt!"


Kelemen Zoltán- rendező
" Tulajdonképpen egy tehetségtelen kutatóba csöppenünk bele.... az megkapja az év legértéktelenebb ember címet."

A társulat tagjai önkéntes formában vállalnak részt a munkából, nagyrészt az ismeretségi körből kerülnek ki. Az évek során 60-70-en fordultak már meg a csapatban, az idén is több új arc bukkanik majd fel, de többen maradtak az öreg, gyakorlott színészek közül is.

Hanzsér Csaba - színész
" 2008-ban csatlakoztam a rabszolgavásárhoz,  így kerültem a rabszolgavásárhoz."

Kelemen Zoltán azt mondja, nagyon jó társulat jött össze az idén. Az előkészületek már 1,5 hónapja megkezdődtek, még az összpróbák vannak hátra. A bemutató augusztus 26-án lesz a Romkertben.