Hírek

Prima díjasok

2010. november 12., 17:12
Átadták a Vas megyei Prima Díjakat. Tudomány, kultúra és művészetek, valamint oktatás és közművelődés kategóriában jutalmazták azokat, akik munkásságukkal elnyerték a társadalom és a szakma elismerését is.
Prima díjasok

A lovagteremben a kőszegi fúvósok zenével várták az ünneplőket. Bár ők nem tudták, nem véletlenül hívták őket. 2010-ben a Vas Megyei Príma Díj közönségszavazatának díjasa Kőszeg Város Fúvószenekara. A közönségdíjas zenekart Szombathely polgármestere jutalmazta. 
 
Dr. Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
Nagyon fontos, hogy a mecénások támogatják az egészségügyet, az oktatást, a tudományt, mindent, ami Vas megyei. Szombathely városa is természetesen támogatja.
 
A civil szervezetek által javasolt személyek közül a Vállalkozók Országos Szövetségének Vas megyei közgyűlése 3-3 jelöltet választott ki tudomány, kultúra és művészetek, valamint oktatás és közművelődés területéről, a kategóriánkénti győztesről pedig egy tanácsadó testület döntött. Ők 1 millió forintot kaptak a díj mellé a gazdasági szféra, a vállalkozók jóvoltából. A vállalkozók azt szeretnék - mondta Szőnye József, a VOSZ vasi elnöke - ha a humán szférán keresztül a gazdaság szereplői is nagyobb társadalmi megbecsüléshez juthatnának.
 
Szőnye József - elnök, VOSZ Vas Megyei Szervezete
A Príma Primissima alapgondolata az, hogy a humán szférát szólítja meg a gazdasági szféra, és az ott szereplő emberek életpályáját ezzel ismerje el.

Dr. Széll Kálmán sebészt a tudomány, Horváth József atyát az oktatás és közművelődés, Jordán Tamást pedig a kultúra és művészetek kategória vasi prímájává választották.
 
Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
Nagyon nagy boldogság. Pénz is jár hozzá, de az, hogy a vasi működésem ilyen elismerésre talált, az jólesik, és erőt ad a továbbiakhoz.
  
Egymillió forintot vehettek át a prímák, míg a jelöltek 100 ezer forintot kaptak. Díjazták az év legjobb vasi szakembereit is, 10 szakma kiválasztott képviselője vehette át az elismerést. Az ünnepségen kőszegi művészek szórakoztatták a vendégeket.