MNB - 2
MNB

Hírek

Polgár Mirjam ezüstérmes

2013. július 12., 18:12

Polgár Mirjam 28 versenyző közül a második helyen végzett a súlyemelő olimpiai reménységek csehországi U20-as versenyén. A Haladás-Vasjármű  69 kilogrammos válogatott  sportolója 161 kilós összteljesítményt ért el.

Polgár Mirjam ezüstérmes

A csehországi Holesovban rendezték meg a visegrádi országok U20-as válogatott súlyemelő viadalát, mely egyben olimpiai reménységek versenye is. A Haladás-Vasjármű összesen négy sportolóval képviseltte magát a rangos erőfelmérőn: Polgár Mirijam, Geröly Lilla, Pócs Réka és Mező Gábor is bekerült a magyar csapatba.

Márkus Erzsébet edző, Haladás-Vasjármű
“Ez azért nagy létszám egy klubból. Valószínű, hogy a munkánknak a gyümölcse, az eredménye itt jön ki, hogy beveszik őket a válogatottba és utaztatják őket. Előtte edzőtáborban vehettek részt a gyerekek. Ez mindenféleképpen jó a szakosztályunknak.”

A szombathelyi versenyzők közül Polgár Mirijam szerepelt a legjobban. A vasi zöld-fehérek sportolója a 69 kilogrammos  súlycsoportban összetettben 161 kilót teljesített. Ezzel a Sinclair-ponttáblázat alapján a 28 női  versenyző közül a nagyon előkelő második helyen végzett.

Polgár Mirjam súlyemelő, Haladás-Vasjármű
“A szakításom nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük. A szakításom 70 kilóval kezdődött és ott is fejeződött be. A 73 kiló sajnos kifogott rajtam, de ha megvan az a súly, akkor szerintem a Sinclairben is jobb lehettem volna.”

A Haladás súlyemelői számára nincs megállás, ugyanis a jövő héten négy női versenyzőjük utazhat el abba az edzőtáborba, melyben a közelgő korosztályos Európa-bajnokságokra készülhetnek majd a tehetséges szombathelyi  sportolók.