MNB
MNB - 2

Hírek

Péntek este 8-kor Varázsfuvola premier

2011. augusztus 18., 16:29

Nagy erőkkel készülnek a zenészek, énekesek és a technikai stáb a Varázsfuvola péntek esti permierjére. A nézőtér és a színpad már felépült, és a díszletelemek is a helyére kerültek. A szereplők naponta többször próbálnak, hogy a bemutatón minden apró részlet jól sikerüljön.

Péntek este 8-kor Varázsfuvola premier

A pénteki díszbemutatón már biztosan teltház lesz, a vasárnapi és keddi produkcióra korlátozott számban még lehet jegyeket váltani.

Minden próba előtt nagy a nyüzsgés, mintegy 150 résztvevője van a Varázsfuvola előadásnak. Az utolsó díszletelemek tegnap este kerültek a helyükre. Így például az a léghajó is, amely a fény- és élőkép vetítéssel egyedülálló látvány nyújt majd az előadás alatt. Emellett számos díszletelemmel találkoznak majd a nézők. A tervezőnek nehéz dolga volt.

Nagy Viktória jelmez- és díszlettervező
"Van egy intimitása, egy nagyon jó hangulata, egy felemelő hangulata, legalábbis számomra, úgyhogy nagyon inspirált a tér. Technikailag azonban igen szűk korlátok közé vagyok kénytelen szorulni és ügyeskedni."

Az előadásban olyan kórustagok is szerepelnek, akik korábban már énekelték a Varázsfuvolát, köztük az énekkar vezetője is.

Horváth Imre karigazgató, Erkel-Szent Márton Kórus
"Régen is gyönyörű volt, egy városnak egy ünnepe volt, a kórustagnak gyönyörű előadás volt és hát most, hogy énekes helyett, kórusénekes helyett a kórusnak a vezetőjeként vagyok itt ez még nagyobb felelősség is, meg nagyon jó érzés."

Az Éj Királynőkének szerepében Miklósa Erikát láthatja és hallhatja majd a közönség.

A művésznő szerint az Iseum különleges helyszín, ami inspirálja az előadókat, így sikerre számít a bemutatón.

Mikósa Erika operaénekes
"Annyira jó kedvvel és örömmel dolgozik mindenki, hogy ez biztosan meg fog érződni a produkció minőségén is, tehát mindenképpen elmondhatom, hogy  szerintem egy egész magas színvonalú előadás lesz. Nagyon jó a szereposztás, fiatal élvonalbeli generációból tevődik össze."

A premier pénteken este 8 órakor kezdődik. A harmadik előadást a Duna Televízió élőben közvetíti majd.