Hírek

Példaértékű gyorsasággal és precizitással zajlott le az intelligens iskola program

2011. július 28., 16:09

A Társadalmi Infrastruktúra Program keretében 23 iskola kapott digitális táblákat, számítógépeket, digitális tananyagokat. Az új eszközök az elmúlt két hétben a helyükre kerültek. A pedagógusok képzése szeptemberben is folytatódik, és addigra várhatóan elkészül az új városi internet hálózat is.

Példaértékű gyorsasággal és precizitással zajlott le az intelligens iskola program
23 oktatási intézmény kapott ilyen gépeket a sikeres pályázatnak köszönhetően. A program az önkormányzat, a kivitelező és az iskolák példás együttműködésével valósult meg - hangzott el a zárórendezvényen.

"Gyakorlatilag két hét alatt sikerült egy ilyen nagy horderejű programot megvalósítani. Ezért az iskolákat mindenképpen köszönet illeti."

Közel 200 számítógépet, több mint 700 interaktív táblát, Wifi- és oktatási csomagokat, szervert és szoftvert szereztek be.

Pádár Péter - igazgatóhelyettes, Szintézis Informatikai Zrt.
"Az iskolák kiváló hozzáállása, rugalmassága, a telepítési helyek előkészítettsége mind hozzásegítettek, hogy a projekt sikeresen zárulhasson le ilyen rövid idő alatt."

A digitális tananyagok egy részét a világhálóról is letölthetik a pedagógusok. Várhatóan ez is könnyebben és gyorsabban megy majd az új, korszerűbb városi internet hálózatnak köszönhetően, ami ősztől az intézmények mindennapi munkáját segíti.

Keringer Zsolt - informatikai irodavezető, Polgármesteri Hivatal
"Most ott tartunk, hogy a projekt közbeszerzési eljárásának a végén járunk, rövidesen döntés is születik. Szeptemberben ha minden jól alakul, az intézmények át tudják venni ezt a technológiát, és tudják használni."

A város szándéka az, hogy készüljön egy Szombathely történetét a római kortól az 1900-as évekig bemutató anyag, amely a digitális oktatócsomagba is bekerülhetne. Most folyik az szakértői gárda összeállítása, amelyben régészek és informatikusok is dolgoznak majd.

Lazáry Viktor - alpolgármester
"Egy 10 főnél is nagyobb csapatról van szó. Ezt követően indulhat meg a munka, aminek az egyik végkifejlete az lehet, hogy az iskolákban Szombathely történetét ezeken a digitális táblákon is oktathatóvá tudjuk tenni."

A városi informatikai fejlesztés folytatódik, november-decemberben a levelezőrendszer korszerűsítését tervezik.