Hírek

Partiban volt a Swietelsky-Hali a Rába ETO-val

2013. május 07., 17:51

Kiegyenlített első félidő után 7:3 arányban kikapott a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a bajnoki címvédő Rába ETO együttesétől. Az Aréna Savariában lejátszott találkozón a vasiak a vereség ellenére sem vallottak szégyent.

Partiban volt a Swietelsky-Hali a Rába ETO-val

Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a hatodik helyen álló Swietelsky-Haladás VSE a már bajnoknak tekinthető Rába ETO gárdáját fogadta az Aréna Savariában. A vasiak az első félidőben jól tartották magukat, csupán 3:2-re vezettek félidőben a győriek. A második játékrész azonban rémálomszerűen kezdődött a szombathelyiek számára: a vendégek egy perc alatt két gólt szereztek és ezzel gyakorlatilag el is döntötték a három pont sorsát.

Horváth Levente vezetőedző, Swietelsky-Haladás VSE
“Első félidőben jól tartottuk magunkat, sőt jó dolgaink is voltak. Akár döntetlennel is bemehettünk volna a félidőről. A 2. félidőben felhívtam a figyelmet arra, hogy az elejére nagyon figyeljünk oda, mert meg fogja pörgetni a Győr. Feljöttek a legjobb négyesükkel és ezt ki is használták.  Pillanatok alatt három gólos előnyre tettek szert. Utána már csak az volt a célunk, hogy tisztes helytállás legyen a vége.”

A szombathelyi gárda a 7:3-as veresége ellenére sem vallott szégyent. A mérkőzés egyes periódusaiban Horváth Levente együttese partiban volt Európa egyik élcsapatával.

Harnisch Ákos labdarúgó, Rába ETO FC
“Egy nagyon kemény mérkőzést játszottunk. Úgy gondolom, hogy a Haladás itthon mindig jó meccseket szokott játszani. Itt velük mindig megszenvedünk. Ez így volt most is. Úgy gondolom, hogy az első két gólunk után kicsit lazára vettük a dolgokat, ott fel is jött a Hali. Utána ráncba kellett szedni a dolgokat.”

A vereség  ellenére a Swietelsky-Haladás VSE továbbra is a tabella hatodik helyén áll. A szombathelyi csapat a pontvadászat következő fordulójában május 13-án a bronzérmes pozíciót elfoglaló Aramis otthonában lép pályára.