Hírek

Parti szerviz

2011. május 06., 16:00
Egy pályázatnak köszönhetően két szociális munkás járja a szombathelyi szórakozóhelyeket, hogy úgynevezett parti szerviz szolgáltatással hívja fel a fiatalok figyelmét a biztonságos bulizásra. A segítők óvszert, kálciumot, magnéziumot és ásványvizet osztottak a Savaria Egyetemi Központ diáknapján.
Parti szerviz

Óvszerrel, ásványvízzel, kálciummal, magéziummal, másnaposságot csökkentő szerekkkel a RÉV és a 10 Lépcső Alapítvány prospektusaival várta tegnap éjszaka a bulizókat a diáknapon két szociális munkás. A mintegy másfél millió forintból megvalósuló partiszerviz szolgáltatás két hónapja működik a városban. Egy-egy alkalommal akár 50-100 bulizóval is fel tudják venni a segítők a kapcsolatot. A szociális munkások hétvégén két szórakozóhelyen osztják szereiket és hallgatják meg a fiatalok problémáit.

Tóth Balázs - szociális munkás
"Külön örömünkre szolgál, mint segítők, hogy olyan témákban is felkeresnek minket a fiatalok, mint a párkapcsolati, magánéleti problémák. Családi munkahelyi gondok, nem ritkán az is előfordul, hogy fél órás beszélgetésekbe tudunk bonyolódni és tudunk segítséget nyújtani."

A parti szerviz egyik fő alapelve, hogy a szakemberek nem kényszerítenek senkit, a bulizók önként mennek a standhoz, hogy segítséget kérjenek.

Kéri Péter - elnök, NymE-SEK, HÖK
"Nagyon színpatikus, hogy nem rámenősek, hanem várják hogy oda menjenek a fiatalok és önként keressé meg őket."

Az akcióról már a bulizók is hallottak, sőt sokan maguk is felkeresték már a segítőket.

Kovács Sára
"Szerintem egy nagyon jó ötlet, főleg így hogy bulizunk, akármi megtörténhet."

Sümegi Roland
"Igen, igen, tudom múlt héten szerdán is osztottak szölőcukrot meg óvszert is, én magam is ott voltam, csak nem nagyon emlékszem mert nem másnapos voltam hanem inkább még aznapos."

A szociális munkások május végéig figyelnek a fiatalokra a város szórakozóhelyein.