Hírek

Pars világbajnoki ezüstérmes

2011. augusztus 30., 09:55

Pars Krisztián 81 méter 18 centiméteres dobásával ezüstérmet nyert az atlétikai világbajnokság férfi kalapácsvető versenyszámában. A Dobó SE sportolója így edzője, Németh Zsolt nyomdokaiba lépett, ugyanis a mester 1999-ben végzett a vb második helyén.

Pars világbajnoki ezüstérmes

Egyértelműen győzelmi esélyekkel érkezett a dél-koreai Teguban zajló atlétikai világbajnokságra Pars Krisztián. A Dobó SE kiválósága nem is okozott csalódást, ugyanis idei legjobbját nyújtva 81 méter 18 centiméterre hajította a kalapácsot, és így a dobogó második fokára állhatott fel.

Horváth Vilmos elnök, Dobó SE
Egy részt a Krisztián megjavította idei legjobbját, nem is kevéssel: több mint fél méterrel. Nagyon nagy versenyt vívott, sorozatról sorozatra javított és elérte azt az ezüstérmet, ami utoljára Annus Adriánnak és Fazekas Róbertnek sikerült. Illetve a Dobó SE-ből Németh Zsoltnak. Úgy hogy most elmondhatjuk, hogy a mester és a tanítványa is vb-ezüstérmes.

A világbajnoki aranyérmet a japán Kodzsi Murofusi nyerte meg 81,24 méterrel, azaz Pars Krisztiánt csupán hat centiméter választotta el az aranyéremtől. A harmadikként záró szlovén olimpiai bajnok Primoz  Kozmus viszont már jócskán lemaradt: csak 79 méter 39 centiméterig jutott. A  Dobó SE  kalapácsvetője utolsóra  dobta a legnagyobbat, azaz megmutatta, hogy  mentálisan alaposan megerősödött az utóbbi években, ami több mint bíztató a jövő évi londoni ötkarikás játékok előtt. Az viszont már kevésbé az, hogy a diszkoszvetés selejtezőjében dobókörbe lépő haladásos  Fazekas Róbert három érvénytelen kísérlettel kiesett, nem jutott a 12-es döntőbe.