Hírek

Pars Krisztián és Dancsó Zoltán a legjobbak között

2011. december 21., 17:29

Két szombathelyi sportolót, Pars Krisztiánt és Dancsó Zoltánt is sportága legjobbjának választottak Magyarországon a 2011-ben nyújtott teljesítménye alapján. Ugyanakkor Csillag Tündének az Európa-bajnoki 8. helyezés kevés volt ehhez a sikerhez.

Pars Krisztián és Dancsó Zoltán a legjobbak között

A honi sportági szakszövetségek 1964 óta minden esztendő végén megválasztják az adott sportág legjobbját. Így történt ez idén is. Az év atlétája az a Pars Krisztián lett, aki pályafutása legjobb szezonján van túl. A Dobó SE kalapácsvetője ezüstérmet nyert a tegui  világbajnokságon, még pedig úgy, hogy csak néhány centiméterrel maradt le a győztes japán Koji Murofushitól. A Szombathelyen rendezett Németh Pál-emlékversenyt  81,89 méterrel nyerte, aminél messzebbre idén senki sem hajította a szert. Pars Krisztián már megdobta a londoni olimpia kvalifikációs szintjét is. A vasi sportolót 4. alkalommal választották meg az év atlétájának.

Sportágában, a kick-boxban a legjobbnak bizonyult Dancsó Zoltán. A Kondor§Controll SE kiválósága második alkalommal kapta meg a jelentős elismerést. A szombathelyi sportoló sporttörténelmet írt azzal, hogy zsinórban hatodik alkalommal nyert világbajnoki címet. Ilyen sorozatot még senki sem produkált a kick-boxban. Dancsó Zoltán sikerének értékét növeli, hogy a mecedóniai light-contackt világbajnokságon nem a megszokott 80 kiogrammos súlycsoportban, hanem egy kategóriával feljebb, a 84 kilósok között indult. A 33 esztendős kitűnőség a sportolás mellett már edzősködik is, igyekszik átadni a siker receptjét  tanítványainak.

A vasi sportbarátokat kellemetlen meglepetésként érte, hogy Csillag Tündének nem volt elegendő egy Európa-bajnoki nyolcadik helyezés ahhoz, hogy  megkapja az év magyar tornásznője címet. A Szombathelyi Sportiskola versenyzője talajon jutott be a kontinensviadal döntőjébe. Ilyen bravúrra a magyar női tornában hosszú esztendők óta nem volt példa. Csillag Tünde e mellett mind az országos-, mind pedig a mesterfokú bajnokságon remekül szerepelt. A cím odaítélésénel minden bizonnyal sokat nyomott a latban az a tény, hogy a szombathelyi sportoló egészségféltés miatt lemondta az indulást a Japánban rendezett kvalifikációs világbajnokságon. Az év magyar tornásznője végül az a békéscsabai Böczögő Dorina lett, aki  sem  az  Eb-n, sem pedig a vb-n  nem jutott semmilyen szeren döntőbe.