Hírek

Pars Krisztián az olimpia óta is nyerésben

2012. augusztus 29., 17:43

Szombathely büszkesége a londoni olimpia óta három versenyen indult, melyeket kivétel nélkül meg is nyert. Az olimpiai bajnok kalapácsvető következő komoly megmérettetése jövő keden lesz Zágrábban.

Pars Krisztián az olimpia óta is nyerésben

A londoni olimpia óta Pars Krisztián három versenyen indult: Budapesten a Gyulai István Memorialon,Tapolcán a Csermák József Emlékversenyen, valamint a szlovákiai Dubnicában egy nemzetközi viadalon. A Dobó SE ötkarikás aranyérmese mindhárom erőpróbán nyert, mégpedig úgy, hogy rendre 79 méter fölé hajította a szert.  Emellett pedig protokolláris kötelezettségeinek is eleget tett: a Savaria Történelmi Karnevál egyik díszvendége volt, valamint edzőjével,  Németh Zsolttal elvégezte az Admiral-Haladás VSE-Újszeged bajnoki futsalmérkőzés kezdőrúgását. A pihenésre azonban még nem gondolhat, ugyanis szeptember 4-én Zágrábban, míg 8-án Rietiben lép dobókörbe a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kalapácsvető-sorozatába tartozó versenyeken. Pars Krisztián eddig két Grand Prix-viadalon is 80 méteren felüli teljesítménnyel rukkolt ki, így esélye van arra, hogy az összesítésben is az élen végezzen.

Pars Krisztián kalapácsvető, Dobó SE
"A zágrábi versenyen ha már 80 métert tudok dobni, akkor a Grand Prix győzelmemet be tudom bíztosítani, hiszen mind a három versenyen 80 méter fölé kerültem, amit senki sem tud majd megcsinálni."

Mindeközben továbbra is tombol Szombathelyen a "Pars-láz". Az olimpiai aranyérmes szinte tíz métert sem tud úgy megtenni a vasi megyeszékhelyen, hogy valaki ne gratulálna neki, ne akarna közös fotót készíteni vele.