Hírek

Pars Krisztián aranyérmet nyert a londoni olimpián férfi kalapácsvetésben

2012. augusztus 06., 17:28

A szombathelyi atléta  80 méter 59 centiméteres dobásának köszönhetően végzett az első helyen. A Dobó SE kitűnősége több mint egy méterrel előzte meg a másodikként záró címvédő szlovén Kozmust.

Pars Krisztián aranyérmet nyert a londoni olimpián férfi kalapácsvetésben

Pars Krisztián a selejtezőből az első helyen kvalifikálta magát a férfi kalapácsvetés döntőjébe a londoni ötkarikás játékokon. A fináléban folytatta remeklését a vasi olimpikon: az első sorozatban 79,14 méterre hajította a szert, amivel szabályosan sokkolta vetélytársait. A Dobó SE sportolója a harmadik körben még javított is teljesítményén: a mezőnyben egyedüliként túldobta a 80 métert és így végül nagy fölénnyel nyerte meg a szám olimpiai aranyérmét.

Németh Zsolt vezetőedző, Dobó SE
Igazából úgy a második sorozatig tartottam attól, hogy mi lesz. De akkor láttuk már, hogy a szlovén és a japán versenyzőtől a mai napon nem pattanik a szer. Mi is tán megnyugodtunk, és ezért nem született nagy eredmény. Dehát emiatt nem bánkódunk.

Pars Krisztián harmadik olimpiáján ért fel a csúcsra. Sajnos felfedezője, nevelőedzője, Németh Pál nem érhette meg tanítványa hatalmas sikerét. Az olimpiai aranyérmes kalapácsvető így is a verseny minden pillanatában magán érezte a dobópápa vigyázó tekintetét.

Pars Krisztián kalapácsvető, Dobó SE
Igazából Pali bácsi úgy érzem, hogy végig mellettem volt. Gondoltam rá és próbáltam erőt meríteni ebből. Végig dolgoztunk több mint 10 évet. A pótapukám volt.

Az olimpiai bajnok  Pars Krisztián még nem tudja, hogy mikor utazik haza  Londonból. Az viszont már biztos, hogy a magyar szurkolók legközelebb augusztus 20-án láthatják dobni a Gyulai István Emlékversenyen Budapesten.