MNB - 2
MNB

Hírek

Pars Krisztián a Derkovitsban

2012. november 27., 17:04

A Derkovits Gyula Általános Iskolában tartott közönségtalálkozót az olimpiai bajnok Pars Krisztián és edzője Németh Zsolt. A rendezvényre olyan nagy volt az érdeklődés, hogy nem minden diák vehetett részt rajta.

Pars Krisztián a Derkovitsban

A Derkovits Gyula Általános Iskolában már hagyomány, hogy meghívják a legkíválóbb magyar sportolókat egy közönségtalálkozóra. Ezúttal az ötkarikás bajnok Pars Krisztiánra és edzőjére, Németh Zsoltra esett a választás. A diákok nagyon várták a rendezvényt, többen saját kezűleg készítettek  autogrammkártyákat. 

Geröly Zsolt testnevelő, Derkovits-iskola
"Szeretnénk a gyerekeknek példaképeket állítani. Olyanokat hívunk, akik már olimpián is nagyon szépen szerepeltek. Vajda Attila volt már itt nálunk, most pedig Pars Krisztiánt és Németh Zsoltot hívtuk meg. Nyilván azért, mert Szombathelynek és Magyarországnak is nagy dícsőséget szerzett a Krisztián azzal, hogy olimpiai bajnok lett."

Pars Krisztián az olimpiai után rengeteg rendezvényen vett részt. A kitűnő sportoló arra nagyon büszke, hogy egyetlen oktatási intézménynek sem mondott nemet: a gyerekekkel mindig nagyon szívesen találkozik.

Pars Krisztián atléta, Dobó SE
"Igazából nekem is egy élmény, mert a gyerekek mindig meglepnek. Mindig van egy olyan kérdés, amire nem számítok és ez mindig jó dolog. Azt szoktam mondani, hogy ha egy rendezvényen háromnál több kérdés van, az már egy újdonság. És az is élmény, ahogyan fogadnak és ahogy a tudtomra adják, hogy szeretik a sportot."

Németh Zsolt kötődik a Derkovits-iskolához, ugyanis hosszú éveken át ennek az intézménynek volt a diákja. Talán nem túlzás, hogy itt alapozta meg sikeres sportolói, sportvezetői pályafutását.

Németh Zsolt vezetőedző, Dobó SE
"Ide mindig szívesen jövök. Rendszeresen ellátogatok a volt iskolámba. Nagyon jó, nagyon szép éveket töltöttem itt. Nagyon sok tudással felvértezve mentem tovább. Régi tanáraimra mindig jó szívvel gondolok vissza. Követem az iskola életét és ahol tudok segítek is."

A Dobó SE sportolója és a vezetőedző titkon abban is reménykedik,  hogy sok diákkal majd a sportpályán is találkoznak majd. Azaz bíznak abban, hogy példájukon felbuzdulva többen kapnak kedvet a kalapácsvetéshez.