Hírek

Pannon-kupa

2013. július 30., 09:23

A második helyen végezett a magyar válogatott a XVIII. Pannon Nemzetközi Férfi Kosárlabda Tornán. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány együttese a hétvégén már Európa-bajnoki selejtezőt játszik.

Pannon-kupa

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott két mérkőzést játszott a Pannon-kupán. Sztojan Ivkovics legénysége Montenegro csapatától nagy csatában 76:72-re kikapott az Aréna Savariában, ezt követően Ausztria gárdáját szoros végjáték után 68:66-ra legyőzte. A magyar együttes így a második helyen zárta a rendkívül fontos felkészülési tornát. 

Sztojan Ivkovics - szövetségi kapitány, magyar férfi kosárlabda-válogatott
“Nagyon fontos a rendszer. Ezek a srácok itt vannak azért, mert szeretnek itt lenni és ez szerintem meghatározó egy válogatottnál. Az edzők összerakják a rendszert, az egy másik dolog. Aki itt volt láthatta, hogy a harc és a becsület a válogatottnak a két ismertetőjele.”

A magyar válogatott a szombathelyi két meccsen nagyon sok variációt próbált ki. Az osztrákok elleni mérkőzésen például több meghatározó játékosát is pihentette Sztojan Ivkovics. Ennek ellenére a csapat gépezete jól működött, a játékosok felkészültek a további küzdelmekre.

Tóth Ádám - kosárlabdázó, magyar férfi kosárlabda-válogatott
“Szerintem majdnem, 100 százalékosak azért nem vagyunk, de jó úton haladunk a célunk felé. Remélem, hogy sikerülni fog a jövő héten.”

A magyar válogatott a héten már  Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseket játszik. Tóth Ádámék augusztus 1-jén csütörtökön idegenben a fehéroroszok ellen kezdik meg a szereplésüket a kvalifikációs küzdelemsorozatban.