Hírek

Pangó éttermek, féláras ételek

2011. március 03., 16:44
Egy hét múlva ismét Torkos Csütörtök. Szombathelyen 17 vendéglátóhely csatlakozott a kezdeményezéshez, de van köztük jónéhány, ahol nemcsak ezen a napon fogyaszthatunk kedvezményesen.  
Pangó éttermek, féláras ételek

Annyira lecsökkent ugyanis a vendégforgalom, hogy a hétköznapokon is kénytelenek árengedményt adni. 
 
 
Ebben a városszéli étteremben minden vasárnap 40 százalékos kedvezményt adnak az étlapon szereplő fogásokból. Ilyenkor szinte mindig teltház van. Hétköznap azonban alig van vendég. Az üzletvezető azt mondja, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy étterembe járjanak.
 
Hencsey Roland - üzletvezető, Nagypityer Vendéglő
"Egyrészt anyagi szempontból nem járnak, másrészt mert az éttermek minősége is romlik, ahogy próbálják meghúzni a nadrágszíjat. Elveszik a bizalom, mi ezt szeretnénk helyreállítani a vendég és az éttermek között."
 

A vendéglátósok szerint elsősorban árengedménnyel lehet becsábítani az embereket, és ha minőségi szolgáltatást, finom ételeket kapnak, akkor visszajönnek.Ők is részt vesznek a Torkos Csütörtök akcióban, már szinte minden asztaluk foglalt. Roland szerint azonban ennek a kezdeményezésnek csupán rövid távú előnye van: egy napra jelentősen megugrik a forgalom, de máskor is árengedmények kellenek ahhoz, hogy folyamatosan jöjjenek a vendégek. Ebben a belvárosi étteremben hétköznaponként is Torkos Csütörtök van. Annyira lecsökkent a vendégforgalom, hogy kénytelenek akciózni - mondják. Emellett csatlakoztak a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezéséhez is.
 

Németh Zoltán - üzletvezető, Pannónia Étterem
"Már majdnem telt házzal vagyunk előfoglalásokkal, nagy a program marketingje. Mi minden hétköznap adunk 50 százalék kedvezményt az ételekből vacsoraidőben. Ennek nincs olyan kelete, de a Torkos Csütörtökre szívesen jönnek a vendégek."
 
 
 A Torkos Csütörtök régi népszokás: a nagyböjt előtt ezen a napon még lehetett bőségesen étkezni. A Magyar Turzmus Zrt. a hazai éttermi kultúra fejlesztése érdekében támasztotta fel 2006-ban. Idén feleannyi étterem csatlakozott hozzá, mint tavaly. A lista a menjunkenni.hu weboldalon olvasható.