MNB
MNB - 2

Hírek

Panaszol a Jobbik

2011. február 10., 17:21
Panaszt nyújtott be a Jobbik a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőjéhez a körmendi képviselőtestület Szervezeti és Működési Szabályzatának megszegése miatt - erről tájékoztatták ma a sajtót a párt képviselői Szombathelyen. Szerintük a Fidesz-es városvezetés ősz óta nem ad lehetőséget előzetes egyeztetésre a fontos döntések előtt, és figyelmen kívül hagyja az előírásokat.
Panaszol a Jobbik

Nem hívták össze januárban a közgyűlést Körmenden, és nem ülésezett a pénzügyi bizottság sem, pedig fontos ügy, a költségvetés tárgyalása lett volna a téma - mondta el a sajtótájékoztatón Auer Miklós önkormányzati képviselő. Ezért panaszt emeltek a kormányhivatalnál. Bana Tibor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a város vezetőinek a körmendi lakosok érdekeit kellene szem előtt tartaniuk, nem pedig saját kedvük szerint dönteni.

Bana Tibor - országgyűlési képviselő, Jobbik
"Sajnálatosan azt kell tapasztalnunk, hogy a vezető kormánypárt az előírásokat figyelmen kívül hagyva, úthenger módjára viszi keresztül az akaratát Körmenden is."


Balassa Péter újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, a vasi megyeszékhelyen is van olyan döntés, amivel nem értenek egyet. Szerinte a város jelenlegi helyzetében nem volt helyes összevonni a pénzügyi és a jogi bizottságot.