Hírek

Pályaválasztási seregszemle

2010. október 27., 09:14
Megnyílt a pályaválasztási és képzési vásár az Oladi Általános Művelődési Központban. A három napos seregszemlén középiskolák, felnőttképző intézmények és munkáltatók mutatják be aktuális kínálatukat. A rendezvény a fiatalok pályaválasztását segíti: az általános iskolások arról tájékozódhatnak, mi mindent tanulhatnak a 8. osztály elvégzése után.
Pályaválasztási seregszemle

 Az intézményben gépész, elektronika és közlekedési szakmacsoportban folyik képzés, a vásáron ezekhez szeretnének kedvet csinálni.

Simonné Sipos Andrea - tanár, Savaria Közlekedési Szakképző Iskola
"Motiváló tényező a nyolcadikosok számára, hogy például autószalonban vagy annak a javítóműhelyében helyezkedjenek el, ez rögtön szimpatikus szokott lenni."

A Nagy Lajos Gimnázium játékos feladatokkal készült, a jó megoldásokért ajándék járt.

Hargitai Helga - tanár, Nagy Lajos Gimnázium
"A természettudományokat emeltük ki idén, a biológiát, kémiát, fizikát, mert a normál tantervű osztályokban jövőre ezeket kívánjuk hangsúlyosabban megejeleníteni."

Idén 41 kiállító jött el, többségük középiskola. Elsősorban a 6-7. osztályos diákokat várják, akik még nem döntötték el, merre tanulnak tovább, valamint a szülőket, hiszen ők befolyásolják leginkább a gyerekek pályaválasztását.

Horváth Martina
"Meg akarok tanulni pincérkedni és sütni."

Horváth Dalma
"Az Orlayba szeretnék menni szakmunkásnak a vendéglátóiparban."

A szervező regionális munkaügyi központ azokat a hiányszakmákat szeretné hangsúlyozni a vásáron, amelyek iránt most nagy a piaci kereslet.

Németh Zsolt - igazgató, regionális munkaügyi központ, szombathelyi kirendeltség
"A gazdaságban preferált szakmákat szeretnénk kiemelni, mint a fémipar, vendéglátás, ezekre nagy a munkaerőigény."

A pályaválasztási és képzési vásár még két napon át várja az érdeklődő diákokat és szüleiket délelőtt 9-től 17 óráig az Oladi ÁMK-ban.