Hírek

Óvodásoknak szerveztek koncertet a Bartók Teremben

2013. január 15., 16:39

A program ötletgazdái kisgyerekes zenészek, zenetanárok, akik szeretnék közelebb hozni a muzsikát a legfiatalabb korosztályhoz. Ez az élmény később segíthet a gyerekeknek abban, hogy a számukra megfelelő hangszert válasszák tanulmányaikhoz.

Óvodásoknak szerveztek koncertet a Bartók Teremben

Kedves, játékos darabokat válogattak a zenészek, hiszen a nézőtéren ezúttal hét év alattiakból álló közönség foglalt helyet. A kicsik élvezték a koncertet. Amellett, hogy hallgatták a muzsikát, feladatot is kaptak.

"Figyeljetek arra, hogy melyik hangszer játssza azokat a hangokat, amely a róka alattomos sompolygását utánozza."  

A szimfonikus zenekar kisgyerekes művészei tavaly rendezték meg először az ovis-koncertet, nagy sikerrel.

Kardos Éva - zongorista, zenetanár
"Igyekeztünk olyan darabokat választani, amik rövidek, amit be tudnak fogadni, és ami egy olyan történet, amihez mondjuk egy állatot hozzá tudnak kapcsolni, így jobban megértik, mit is hallanak."

A vonósnégyes például a macskák hangját utánozta, később pedig a zenészek meg énekeltették a gyerekeket.

A műsorban most is sokféle hangszer megszólalt azzal a nem titkolt céllal, hogy a kicsik kedvet kapjanak a zenetanuláshoz. Vonósok, fúvósok, billentyűsök muzsikáltak, és olyan különleges ütőhangszerrel is találkozhattak a gyerekek, mint az amadinda.

A gyerekek zenéhez szoktatását már csecsemőkorban érdemes elkezdeni, az óvodásokat pedig rendszeresen lehet vinni nekik való koncertekre.

Ásó Lászlóné - óvónő, Szivárvány Óvoda
"A zenei nevelést mi is nagyon fontosnak tartjuk az óvodában és azon kívü is. A családoknak nem sok idejük van ilyen programokra, talán nem is gondolnak rá, hogy ekkora gyerekeket ilyen helyre el lehet vinni, és nagyon örülünk, hogy ezt megszervezte nekünk a zeneiskola."

Az ovis koncertre délelőtt két alkalommal is megtelt a Bartók Terem. A szervezők azt ígérik, a program jövőre sem marad el.