Hírek

Óvodai beíratás

2011. április 28., 14:05
Május 3-án és 4-én kell jelentkezni az óvodákba. A körzeti óvoda köteles felvenni a területén lakó gyermekeket, de ha a szülők más intézménybe akarják beíratni gyermeküket, érdemes megjelölni egy másikat is, mert ha megtelt a létszám, a körzeten kívülről jelentkezőket elutasíthatják.
Óvodai beíratás

Csaba szeret oviba járni. Szülei a baráti körükben érdeklődtek, mielőtt óvodát választottak a kisfiúnak.

Keresztes Kinga
„Az alapján döntöttünk, hogy ismerősünk ajánlotta több is, akik ide járnak az óvodába. Illetve nagyon jónak tartom azokat a programokat, ahova viszik őket, az óvó néni is kedves volt, úgyhogy nekünk ennyi elég is volt."

Óvodába az a kisgyerek vehető fel, aki elmúlt három éves. 5 éves kor után pedig kötelező a gyermeknek napi 4 órát az oviban töltenie. Az Aréna úti intézmény vezetője szerint jobb a kicsiknek, ha már három évesen közösségbe kerülnek.

Kendik Ferencné - intézményvezető
„Mert akkor nem öt évesen kell neki ismerkedni azzal, hogy saját magán kívül más gyerekek is vannak. Ha három évesen kerül be valaki, akkor öt évesen már el tudja fogadni, hogy osztozkodni kell valamiben, társak között kell élni, jobban megértik egymás beszédét is."

Szombathelyen 18 önkormányzati intézmény várja a leend
ő ovisokat. Május 3-án és 4-én lehet beiratkozni az óvodákba 8 és 18 óra között a választott intézményben. A körzeti óvoda köteles felvenni a hozzá tartozó gyerekeket, de a szülők más intézményt is választhatnak. Ebben az esetben azonban érdemes még egy óvodát is megjelölni, mert férőhely hiányában elutasíthatják a körzeten kívülről jelentkezőket.

Vari Orsolya - óvodai koordinátor, Polgármesteri Hivatal
„Azok a szülők, akik szeretnék gyermeküket beíratni, feltétlenül hozzák el a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, a lakcímkártyát, a szülő, illetve annak hiányában a gondviselő lakcímkártyáját, a személyi igazolványt és a jelentkezési lapot."

A jelentkezési lapot az óvodákban kapják meg a szülők, de le lehet tölteni a szombathely.hu internetes oldalról is.