Hírek

Ovis sportvetélkedő

2011. november 30., 23:20

13 szombathelyi óvodából több mint 100 gyermek vett részt azon a játékos sportvetélkedőn, melynek  a Nyugat-magyarországi Egyetem-Savaria Egyetemi Központja adott otthont. A közel két órás viadal  végén a rendezők nem hirdettek eredményt, ugyanis minden versenyzőt győztesnek nyilvánítottak.

Ovis sportvetélkedő

A Városi Diáksport Bizottság és a Polgármesteri Hivatal Kulturális és Sportirodája második alkalommal szervezte meg a megyeszékhely óvodái számára azt a programot, melynek legfontosabb célja a sport népszerűsítése. Ezúttal 13 szombathelyi okatatási intézményből érkeztek gyerekek a vetélkedőre.

Benkő Gyuláné vezető, Hétszínvirág Óvoda
Nagyon lelkesek a gyerekek, hiszen ez a nap egy más nap, nem a megszokott, nem az óvodai élettel egyenlő. Nagyon szívesen jönnek ide a versenyekre. A felkészülés során is nagyon szívesen végezték a gyakorlatokat, melyeket játékos módon tanítottak meg nekik.

Az óvodák minimum tízfős csapatokkal érkeztek a sportdélutánra. A fellkészítő óvónők igyekeztek minden korosztályból, minden csoportból beválogatni néhány gyermeket.

Vámosi Bence, Játéksziget Óvoda
A Játéksziget Óvodából jöttünk és előadjuk a váltóversenyt. Mindegyik csoportból jönnek gyerekek és itt van az anyukám és a testvérem.

A rendezők összesen nyolc feladatsort állítottak össze. Az egyes játékelemek után ugyan kiértékelték a teljesítményelket, de összetett sorrendet nem vezettek.

Havasi Attila diáksportkoordinátor
Eredményeket: első, második, harmadik helyezést nem hírdetünk. Minden gyermek győztes lesz, legalábbis reméljük. Minden óvoda ugyanazt az összetételű csomagot kapja a végén.

A szervezők maximálisan elérték céljukat, ugyanis a gyerekek remek hangulatban végezték a feladatokat. Láthatóan nem nagyon érdekelte őket a helyezésük, a sportolás  öröméért vetélkedtek.