Hírek

Ötven óra közösségi szolgálatot ír elő az új Köznevelési Törvény a középiskolásoknak

2013. július 11., 21:37

Az önkéntes munka választásában a Savaria Egyetemi Központ keretein belül működő Vasi Diák Közösségi Szolgálat irodája is segíti a középiskolásokat. A fiatalok ezen a héten egy mohácsi otthon lakóit kísérik Szombathelyen.

Ötven óra közösségi szolgálatot ír elő az új Köznevelési Törvény a középiskolásoknak

Önkéntesek szervezték a játékos programokat az Egyházmegyei Karitász táborában. Az ölbői horgásztónál sorversenyt rendeztek, fociztak  a gyerekekkel.

Németh Virág
 Én teljes mértékben fel voltam készülve a gyerekekre, hogy nem lesz velük könnyű dolog. Azt hittem, hogy kevesebb gyerek lesz. Ugyanaz volt amire számítottam, hogy lesz.

A mohácsi Pándy Kálmán Otthon lakói léptek fel szerdán a Savaria Egyetemi Központban. Egy hetet töltenek  Szombathelyen-önkéntesek kísérik őket.

Kolutácz Györgyné, intézményvezető - Pándy Kálmán Otthon, Mohács
Ez most az első élményünk, három napja vannak itt alkói. Hihetetlen nagy élmény, hogy a fiatalokkal tölthetik az idejüket. Ők a mi idegenvezetőink, túravezetőink.  Közös esti gitározáson a közös tánctanulásig mindenben részük volt.

 A Vasi Diák Közösségi Szolgálat ez év februárjában kezdte meg működését . Célja, hogy segítsen a  diákok közösségi munkájának szervezésében. A szociális intézményekkel való ismerkedés is egyik területe lehet ennek a szolgálatnak.

Iker János, főigazgató - Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ
Ha azt akarjuk, hogy a társadalomban normálisan fogadják el a fogyatékosokat, a másként élőket, akkor azt a diáksággal kell kezdeni. Kell, hogy találkozzanak, segítsék őket.

A különleges estet azért szervezték, hogy a vasi diákok is megismerjék ezt a világot és megértsék, hogy a sérüléssel élő emberek is képesek értékes dolgokat bemutatni. Vasi szociális intézmények, valamint szombathelyi óvodások, táncosok is felléptek az est folyamán.