Hírek

Öt kontinens 18 országából több mint 100 versenyző érkezik a hétvégi Birkózó Magyar Nagydíjra

2013. február 19., 17:32

A viadal  keretében ünnepheti meg  a szombathelyi szurkolótábor azt a Hatos Gábort, aki hazai környezetben első alkalommal lép szőnyegre olimpiai bronzérmesként.

Öt kontinens 18 országából több mint 100 versenyző érkezik a hétvégi Birkózó Magyar Nagydíjra

Jubileumi 10. alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Birkózó Magyar Nagydíjat. Ennek ellenére a sportesemény sajtótájékoztatója nem a legvidámabb hangulatban zajlott le, aminek oka a Nemzetközi OlimpiaiBizottság nem rég meghozott  döntése volt, mely szerint a sportág kikerülhet az ötkarikás játékok  programjából.

Gáspár Tamás igazgató, Magyar Birkózó Szövetség
"Az kétségtelen, hogy a felhők  itt vannak fölöttünk, hisz a NOB végrehajtó bizottsága azt javasolta a további ügymenetnek, hogy a birkózás 2020-tól ne legyen az olimpiai programban. Ez derült égből jött villámcsapás."

Szombathely polgármestere teljes támogatásáról biztosította a sportág vezérkarát. Dr. Puskás Tivadar elmondása szerint sem a vasi megyeszékhely éves sportnaptára, sem pedig az olimpiák programja nem képzelhető el  birkózó versenyek nélkül.

Puskás Tivadar polgármester
"Bárhogyan alakuljon a sportág sorsa, a már az ókorban is művelt bírkózás az erő, az ügyesség, a koncentráció, a leleményesség próbatétele marad."

A kötöttfogású Magyar Nagydíj programjába a rendezők ezúttal is beiktattak egy meghívásos szabadfogású versenyt. Ennek keretében szombaton 17 óra 30 perckor köszönthetik hivatalosan is a szombathelyiek  az olimpiai bronzérmes Hatos Gábort.

Hatos Gábor birkózó, Haladás VSE
"A versenyen kívül, aminek lesz eredményhírdetése, azon belül még lesz egy éremátadás. Az olimpiai bronzérem átadása. Azt nagyon várom. Kíváncsi vagyok, hogy mennyien jönnek ki. Remélem sokan ki fognak jönni és velem együtt fognak ünnepelni."

A X. Birkózó Magyar Nagydíjra öt kontinens 18 országából több mint 100 sportoló érkezik. Köztük világ- és kontinensbajnokok. Aki szeretné megnézni a versenyt, az szombaton ingyen is megteheti, ugyanis a rendezők ezen a napon mindenkit beengednek belépőjegy nélkül is az Aréna Savariába.