Hírek

Osztrák akadémiai kosarasok ellen nyert a Szombathelyi Sportiskola

2013. február 26., 18:10

Óriási küzdelemben legyőzte a Bécsi Kosárlabda Akadémia U18-as csapatát a Szombathelyi Sportiskola hasonló korosztályú együttese. A mérkőzést a vasiak hosszabbítást követően 92:87-re nyerték meg.

Osztrák akadémiai kosarasok ellen nyert a Szombathelyi Sportiskola

Osztrák korosztályos válogatottak sorával érkezett Szombathelyre a sportiskolások elleni mérkőzésre a Bécsi Kosárlabda Akadémia U18-as csapata. A BC Timberwolves színeiben több olyan játékos is pályára lépett a Nagy Lajos Gimnáziumban lejátszott derbin, aki tavaly a magyarok elleni korcsoportos Európa-bajnoki összecsapáson is szerepet kapott.

Gábor Máté kosárlabdázó, Szombathelyi Sportiskola U18
"Jó játékerőt képviselnek, jó szerkezetük van, lehet ellenük gyakorolni. Érezni, hogy fizikálisan csúcson vannak. Lehet velük rendesen küzdeni. Szerintem technikailag nem vagyunk semmivel lemaradva. Koncentrációban kell velük felvenni a versenyt."

A nemzetközi felkészülési találkozón a szombathelyi csapatban jó néhány olyan kosaras játszott, aki már valamelyik korosztályos válogatottban is szerepelt. A fiatalok fejlődését szolgálják azok az összecsapások, melyeken más kosárlabda-kultúrából érkező csapatokkal mérhetik össze tudásukat, felkészültségüket.

Váradi Konél edző, Szombathelyi Sportiskola U18
"öt-hat válogatott játékos van ebben a csapatban. Vannak akik már kiválasztóprogramokon is résztvesznek, mert ők U16 alattiak, akiknek még nincs hivatalos versenyeik. Tehetséges játékosaink vannak és úgy gondolom, hogy adott az esély mindenkinek, mert  a  körülmények a TAO segítségével  normalizálódnak."

A két jó erőkből álló, remekül felkészített csapat színvonalas, végig kiélezett meccsett játszott. A 40. perc végén 79:79-es döntetlenre álltak a küzdő felek és így hosszabbítás következett, melyben a szombathelyiek kerekedtek felül: ők nyertek 92:87 arányban.