Hírek

Orosz és cseh győzelem született a 47. Savaria Nemzetközi Táncversenyen

2012. június 11., 17:01

Szombathely egyik legrégebbi kulturális rendezvénye a kezdetektől meghatározó szerepet tölt be a társastáncsport-mozgalomban. 1966-ban rendezték meg először, azóta is évről évre a világ legjobb táncosai érkeznek ide, és mérik össze tudásukat latin és standard táncokban. Idén a Latin Európa-Kupáért és Senior III. Standard kategóriában versenyeztek a táncosok.

Orosz és cseh győzelem született a 47. Savaria Nemzetközi Táncversenyen

A Latin Európa Kupán egy olasz-magyar páros, Stefano Vidoni és Tóth Orsolya képviselte hazánkat. A táncosok az előző évi versenyen a 8. helyet foglalták el, emellett más bajnokságokon is eredményesen szerepeltek.

Tóth Orsolya
"A világbajnokságon 18. voltunk. Magyarországon a második páros, tehát magyar bajnoki 2., ranglista elsők vagyunk. Illetve most jöttünk haza egy nagyon nagy versenyről, ami mondhatni a világ legnagyobb versenye, Agliában rendezik meg a táncfesztivált, ahol sikerült a több mint 300 párból az 52. helyre kerülni."

A páros jól teljesített a hétvégi versenyen is.

A döntőben épphogy lecsúsztak a dobogó harmadik fokáról: az orosz, az ukrán és az olasz páros után a 4. helyen végeztek. A Latin Európa Kupa mellett idén először rendeztek versenyt Szombathelyen Senior III. kategóriában  Az 55 év felettiek korosztályában a versenytánc  Ausztriában a legnépszerűbb. A Savaria táncversenyen ebben a kategóriában a 19 nevező közül 13 osztrák páros lépett parkettre az elődöntőben.

Horváthné Berta Ágota művészeti vezető, elnök, Savaria TSE
"Van egy magyar résztvevője is a versenynek, Kránitz József és Dobó Erika, akik annak idején aktív versenyző korukban itt a Savaria táncversenyen - amikor még magyar bajnokságot is rendeztünk - jelentős képviselői voltak a standars mezőnynek, döntőben táncoltak."

A magyar senior páros a döntőben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Őket a spanyol és a cseh táncosok előzték meg a vesenyben. A rendezvényről hosszabb összefoglalót láthatnak majd keddi Műhely című magazinunkban.