Hírek

Olcsóbb kéményseprés

2013. július 30., 08:59

Július 1-jétől kevesebbet kell fizetni a kéményseprésért, valamint a szennyvízszippantásért. Tovább bővült azoknak a közüzemi szolgáltatásoknak köre, amelyekre kiterjed a 10 százalékos rezsicsökkentés. 

Olcsóbb kéményseprés

Nagy Attila kéménysepréshez készülődik. A szakember szerint a szilárd tüzelésű kéményeket évente kétszer, a gázüzeműeket egyszer ajánlatos kitisztíttatni. A rezsicsökkentés nyomán a villamosenergia-, a földgáz- és a távhődíjon kívül az év második felétől a kéményseprésért és a szennyvízszippantásért is kevesebbet kell fizetniük a magánszemélyeknek.

Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
„A rezsicsökkentés lényege, hogy az adott lakónak, az adott állampolgárnak kevesebbet kelljen fizetni, tehát látja a számláján, hogy az előző hónaphoz képest valamelyest csökkent, ilyen 10 százalékokról van szó.”

Ebben az évben már többször változtak a kéményseprési díjak. Július 1-jétől azonban nem lehet magasabb a kémények tisztításáért fizetendő összeg a tavalyi árak 90 százalékánál.

Tóth Lajos - műszaki igazgató, Vas Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft.
„Újra visszatértünk arra az időpontra, amikor a szombathelyi és a megyei árak meg voltak különböztetve. A szombathelyi árak jóval alacsonyabbak lettek, mint eleddig. Egy konkrét példát tudok mondani a szilárd tüzelésű kémény esetében az 1. félévi ár 1791 forint volt per alkalom. Most Szombathely város területén 423 forint lesz ez az összeg egy per alkalom.”

A gravitációs gázkészüléket használók ezentúl 1905 forint helyett 718-at, a turbós gázkészüléket használók 2057 forint helyett 1053-at fizetnek a kéményseprésért alkalmanként.