Hírek

Oladi őszköszöntő családi nap állati kedvencekkel

2011. szeptember 27., 06:38

Idén a Fekete István Állatvédő Egyesület is csatlakozott az Oladi Őszköszöntő Fesztiválhoz. Babaruhabörze, lecsófőző- és farokcsóváló-, valamint kutyaszépségverseny, és persze sztárkoncert - többek között ezekkel a programokkal várták a Savaria Ifjúsági Centrum udvarára az érdeklődőket szombaton.

Oladi őszköszöntő családi nap állati kedvencekkel

Tánctanítás és bemutató, sport a babáknak és a papáknak, íjászat és számtalan egyéb program várta a városrész lakóit, a családokat az Oladi Őszköszöntő Fesztiválra.

Fazekas Gábor intézményegység-vezető, Oladi ÁMK, Savaria Ifjúság Centrum
Igyekeztünk úgy összeállítani a programokat, hogy megszólítsunk mindenkit. Reggel babaruhabörzével, babaúszással indultunk, este Vastag Csaba koncert. Tehát a babáktól a nyugdíjas korosztályig.

Idén a házi kedvenceket sem kellett otthon hagyniuk a rendezvényre érkezőknek. Aki pedig nem hozta, az vihetett. A családi nap programjaihoz csatlakozott a Fekete István Állatvédő Egyesület.

Vértes Andrea elnök, Fekete István Állatvédő Egyesület
Nagyon sok a kidobott kutya. Csökken az örökbefogadási kedv. Ez mindig így ősz tájékán jellemző. Talán ebben az is benne van, hogy mindenki tud a jövő évben bevezetendő ebadóról.

Aki viszont kutyamenhelyről ivartalanított és chippel ellátott állatot fogad örökbe, az mentesül az ebadó alól - mondta el az egyesület aktivistája. Az oladi őszköszöntőre az állatvédők több mint 40, kölyök és felnőtt kutyát hoztak. Jenni például két éve vár arra, hogy örökbe fogadják, átmeneti gazdájával már több versenyt megnyert, most is láthatóan élvezte a flakondöntögetést.

Lovász Attiláné
Nem találtuk a gazdáját. Az utcán élt, kidobták. Ahhoz képest, mennyire félt mindentől, most már eléggé megbarátkozott.

A négylábúaknak szerveztek például farokcsóváló- és szépségversenyt is. A fesztivál évek óta egyik legnépszerűbb programja a lecsófőzés. Idén 22 csapat nevezett erre. Amíg a nagyok főztek, a kicsik ismerkedhettek.

"Póni. Igen, póni paci."

Az állatokat itt szinte kötelező volt szeretne és kényeztetni.

Nagyné Kecskés Mónika
Meg akartuk mutatni az állatokat a kisfiunknak, hogy megszeresse azokat. Ez a lényeg.

Az őszköszöntő megrendezését Szombathely városa támogatta. Az állatvédők aláírásokat is gyűjtöttek: azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat bekerítse a kutyafuttatókat. A programra a belépés becsületkasszás volt. A szervezők fesztivál bevételét a gazdátlan állatok megsegítésére fordítják.