Hírek

Nyugodt volt a szombathelyi szilveszter

2012. január 02., 16:58

A mentőknek viszont így is kétszer annyi munkájuk akadt, mint egy átlagos hétvégén. Főként részegekhez riasztották őket. Nagyon sok volt az ellátásra szoruló bódult emberek között a fiatalkorú. Az egyik szombathelyi szórakozóhely környékéről több kamaszt is kórházba kellett vinniük. Tüzijáték miatt viszont senki sem sérült meg.

Nyugodt volt a szombathelyi szilveszter

Amíg a szombathelyi Fő téren ezrek szórakoztak, a kertes házas övezetekben betörők jártak.7 családi ház és lakás ajtaját, ablakát feszítették be a tolvajok, laptopot, ékszert, készpénzt loptak. Volt, ahol megszólalt a riasztó, ott csak a rongálással okoztak kárt a bűnözők. A Szombathelyi Rendőrkapitányság megerősítette a szolgálatot: 3-szor annyi civil és egyenruhás rendőr volt az utcákon, mint máskor.

"Petárdázással kapcsolatos rendőri intézkedés nem történt. Nagyon sok bejelentés volt viszont a lakosság részéről."

Sokakat zavart a tűzijátékozás hanghatása, az ilyen telefonálókat türelemre kérték a rendőrök, hiszen törvény engedi szilveszter éjjelén a pirotechnikai eszközök használatát.

A megerősített szolgálat miatt viszont több olyan bűnöző is fennakadt a szűrőn, akik ellen korábban elfogatóparancsot adtak ki. Szombathelyen 17 embert fogtak el. 5 fiatalt például csoportos garázdaság miatt állítottak elő.

Bercse László r.százados, alosztályvezető, Szombathelyi Rendőrkapitányság
Ők egy belvárosi szórakozóhelyen vesztek össze a szolgáltató zenéjén. Összevitatkoztak, majd ez a szórakozóhely előtt verekedésbe torkollt.

A mentőknek az előző évekhez hasonlóan leginkább az ittas emberek adtak munkát. Szilveszter éjjelén a megyében 50-szer vonultak. Ez duplája egy átlagos éjszakának.

Dr. Lórántfy Mária regionális orvosigazgató, Mentőszolgálat
Sajnálatos, hogy ezeknek az ittas embereknek a zöme fiatalkorú volt. Egészen fiatal, vagy 18 éven aluli. Szerencsére a megyében petárdázással, vagy pirotechnikai eszközzel összefüggésbe hozható sérülés és súlyos közlekedési baleset nem történt.

Az erősen ittas fiatalokat a szórakozóhelyekről és az utcáról vitték kórházba a mentők. Úgy tudjuk, az egyik szombathelyi kedvelt szórakozóhely környékéről többet kellett fordulniuk.