MNB - 2
MNB

Hírek

Nyolcadik helyen végzett a junior atlétikai világbajnokságon Gyurátz Réka

2012. július 20., 18:48

A Dobó SE kalapácsvetője 60 méter 88 centiméteres dobásának köszönhetően verekedte be magát a döntőbe.

Nyolcadik helyen végzett a junior atlétikai világbajnokságon Gyurátz Réka

A mezőny legfiatalabb tagjaként lépett Barcelonában dobókörbe Gyurátz Réka, a Dobó SE 16 esztendős kalapácsvetője. A vasi atléta a juniorok világbajnokságán indult, ami azt jelenti, hogy ellenfelei kivétel nélkül két-három évvel idősebbek voltak nála. Ennek tudatában a nyolcadik helye, több mint dícséretes teljesítmény.

Gyurátz Réka kalapácsvető, Dobó SE
A nyolcadik helynek nagyon örülök. Úgy gondolom, hogy ezzel mindenki elégedett. Az edzőim is. A méter lehetett volna egy kicsit több. Itthon az utazás előtt jobbat dobtam, mint az egyéni csúcsom, de ott kint a versenyen két méterrel elmaradtam tőle.

A világbajnokság előtt Gyurátz Réka 62,03 méteres egyéni csúccsal rendelkezett, amit sajnos nem sikerült megdobnia Spanyolországban. Ettől függetlenül a nyolcadik helyezést érő 60 méter 88 centiméteres dobás azt sejteti, hogy versenykörülmények között is jó eredményre képes a szombathelyi sportoló.

Németh László edző, Dobó SE
Más egy világbajnokság miliője és más egy edzés Szombathelyen, akármennyi versenyt is látott. A verseny az teljesen más. Nagyon segíthet ez abban a dologban, hogy a következő világbajnokságon már az ő korosztályában fog ifi világbajnokságon szerepelni Donyeckben.

Gyurátz Réka a világbajnokság után, mintegy levezetésként, két számban is szerepelt a válogatott tagjaként a cseh-szlovák-magyar korosztályos atlétikai hármas viadalon Érsekújváron. Kalapácsvetésben 68,58 méterrel, míg diszkoszvetésben 40,80-dal nyert aranyérmet.