Hírek

NyME-SEK sikerek az országos félmaratonon

2012. március 30., 18:06

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának csapata két aranyéremmel tért haza a Félmaraton MEFOB országos döntőjéről. A szombathelyi oktatási intézmény atlétái két váltó számban diadalmaskodtak.

NyME-SEK sikerek az országos félmaratonon

Idén Baja adott otthont a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság félmaratoni döntőjének, melyet a Kikelet Félmaraton keretein belül tartottak meg.  A remek időben lezajlott  viadalon  egyéni-, valamint csapatversenyeket is rendeztek. A Savaria Egyetemi Központ ötfős együttese a várakozásoknak megfelelően kitűnően teljesített.

Kívés István edző, NYME-SEK
Azt gondolom, hogy esélyesként mentünk el és be is váltották versenyzőim a hozzájuk fűzött reményeket. Jó érzés úgy edzőnek lenni, hogy a hallgatóim, a csoportom, a versenyzőim a dobogó tetején állnak.

A szombathelyi női váltó Vörös Adrienn, Süle Krisztina, Süle Szilvia összeállításban magabiztosan nyerte meg a MEFOB döntőjét.  Emellett remek időeredményüknek köszönhetően az abszolút kategóriában is az első helyen végeztek.

Süle Szilvia atléta, NYME-SEK
Első sorban taktikai megbeszélés nem volt, mivel az volt az első számú cél, hogy mind a három fő a saját tudásának megfelelően teljesítse a távot. Mind a MEFOB keretein belül, mind pedig az abszolút kategóriában is sikerült ezt elérnünk, így az első helyet megszereztük.

A férfiak mezőnyében a Savaria Egyetemi Központ egy kétfős váltócsapatot indított. A Czindrity Attila és Pintér Dávid alkotta duó végül aranyérmet nyert a félmaratoni távon.

Pintér Dávid atléta, NYME-SEK
Hála Istennek nagyon jó eredménnyel zártuk ezt a versenyt. Mi is csak az eredményhírdetésnél tudtuk meg, hogy tulajdonképpen elsők vagyunk. Ez egy országos rendezvény volt, nagyon sok indulóval. Nem tudtuk felmérni, hogy milyenek az erőviszonyok és még a nevezésnél sem dőlt el, hogy tulajdonképpen hány csapat lesz.

A szombathelyi egyetemisták közül az egyéni versenyben Czindrity Attila szerepelt a legjobban, aki a negyedik helyen zárt. Kívés István tanítványai  a hét végén egy székesfehérvári versenyen állnak rajthoz.