Hírek

"Nyitott stúdiók" a Szombathelyi Televízióban

2010. december 02., 14:01

A Rádió Szombathely, a Nyugat- és a Berzsenyi Rádió, valamint a Szombathelyi Televízió napi munkájával ismerkedhettek csütörtökön a középiskolások és egyetemi hallgatók. A Mercurius Alapítvány  harmadik alkalommal szervezte meg a Nyitott stúdiók című programot.

Nyitott stúdiók a Szombathelyi Televízióban

Egymást követték a Szombathelyi Televízió épületében a fiatalokból álló csoportok. Itt jártak többek között a Savaria Egyetemi Központ első évfolyamos kommunikáció szakos hallgatói. Elsőként a szerkesztőségben dolgozók munkájával ismerkedhettek meg. Gellért a filmes szakmában szeretne később elhelyezkedni, ő is azért választotta a kommunikáció szakot, hogy megtanulja a szakma alapjait.

Kenyeres Gellért Imre
"Teljes mértékben erre tudunk fókuszáni ezen a szakon. Aztán hogy ebből ki milyen előnyt kovácsol az nyilván már magán múlik. Nyilván van más út is a tv-hez, filmezéshez, vagy egyáltalán a kommunikációhoz, ez az egyik , úgyhogy majd meglátjuk."

A fiatalok megnézhették azt is, hol és hogyan készülnek az élő adások, milyen eszközöket használunk a napi munkában. Voltak köztük olyanok is, akik már jártak televízió stúdióban, mégis okozott a nyílt nap meglepetéseket.

Géczi Katalin
"Szerintem nagyon jó ötlet volt a nyitott stúdiók napja, én nem így képzeltem el a Szombathelyi Televíziót. Én celldömölki vagyok, egész máshogy néz ki mint a celli. Ahhoz képest, hogy ott van egy nagyon picike kis szoba, meg egy másik és ebből áll a stúdió, ez pedig nekem nagyon tetszik."

Az egyetem kommunikáció tanszéke évről évre bővíti a hallgatók gyakorlati oktatását, mert fontosnak tartják, hogy ne csak elméletben sajátíthassák el a szakma alapjait.

Dr. Murai András - tanszékvezető, NymE-SEK Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék
"Ebben a Nyitott Stúdiók program fontos szerepet játszik, vagy a Berzsenyi Rádió mint gyakorlótér, vagy éppen most készítjük elő, hogy egy egyetemi híradót készítsenek a saját hallgatóink havi rendszerességgel."

A tanszék fontosnak tartja azt is, hogy a kikerülő fiatalok rendelkezzenek majd olyan referenicaanyaggal, mellyel el tudnak helyezkedni.