Hírek

Nyilvánosak a ponthatárok

2010. július 23., 15:00
Csütörtök este óta nyilvánosak a felsőoktatási felvételi ponthatárok. A Savaria Egyetemi Központba 1439 hallgatót vesznek fel a 2010-11-es tanévre. Itt nemzetközi tanulmányok szakra kellett elérni a legmagasabb pontszámot. Hétfőn indul a pótfelvételi eljárás. Az intézményvezetők ma tartottak sajtótájékoztatót az eredményekről.
Nyilvánosak a ponthatárok


A tavalyinál negyedével több, 6034 jelentkezési lap érkezett a Savaria Egyetemi Központba. A legnépszerűbb szakok idén is a testnevelő edző, a rekreációszervező, valamint a kommunikáció és médiatudomány voltak. Az intézmény összesen 1439 hallgatót vesz fel, 70 százalékukat államilag támogatott képzésre. A legmagasabb pontszám a nemzetközi tanulmányok szakhoz kellett, 418. A képi ábrázolás szakon 408, kommunikáción 401 volt a ponthatár. A központ elnöke sikernek értékeli az idei felvételi eljárást.

Prof. dr. Gadányi Károly - elnök-rektorhelyettes, NymE-SEK
"A tavalyihoz képest 16 %-os emelkedést tapasztalunk, és még jön a pótfelvételi eljárás. Örvendetes, hogy az államilag finanszírozott hallgatók száma is emelkedett."

Jelenleg 22 mesterszak szerepel a központ képzési kínálatában, ezek közül idén a pedagógia tanár volt a favorit, 144-en jelentkeztek. Májusban akkreditálták a történelem mesterszakot, pótfelvételi eljárásban ide is lehet jelentkezni. Az intézmény további mesterszakok indítását tervezi.

Dr. Czetter Ibolya - elnökhelyettes, NymE-SEK
"Minden évben tervezzük 1-2 mesterképzés elindítását, nagy igény lenne a kommunikáció-médiatudományra, amit évek óta szeretnénk elindítani. Szeretnénk majd további alapképzéseket folytatni mesterképzéssel."

A Savaria Egyetemi Központ 70 szakra hirdet pótfelvételit. Az eljárásban azok vehetnek részt, akik nem jelenteztek sehová, vagy nem vették fel őket egyik megjelölt szakra sem. A jelentkezési lapokat hétfőtől lehet átvenni a C épületben, ezeket augusztus 10-ig kell postázni az Oktatási Hivatalnak. Az intézmény augusztus 3-án nyílt napot tart az újonnan jelentkezőknek.